MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ann V.En met dit blauw muntgoudhaantje (Chrysolina coerulans) heb ik tot nu toe 100 verschillende insectensoorten in mijn tuin gefotografeerd!
  Zondag 1 Mei 2011 om 21:34

5 reacties

 • Ann V. Ann V. Foto van belabberde kwaliteit... maar 't was dan ook enkel met als doel het beestje achteraf op naam te kunnen brengen.
  Zondag 1 Mei 2011 om 21:36
 • Ann V. Ann V. Ik weet intussen wel mijn weg te vinden, en daarom vermoedde ik al dat dit een Chrysolina was... en toen was het niet ver meer ;-)
  Maar de 'tuinsafari' (http://www.gardensafari.net/) is vaak een goed vertrekpunt, en als ik er echt niet uitkom, ga ik te rade op de fora van waarnemingen.be (http://www.natuur-forum.be/php...) of waarneming.nl (http://forum.waarneming.nl/smf/)
  Zondag 1 Mei 2011 om 21:46
 • Luc V. Luc V. Ik ben ook verbaasd over het aantal soorten insecten dat in de tuin aanwezig is. Ik ben dit ook wat aan het observeren en het is verbazend. Maandag 2 Mei 2011 om 12:17
 • Ann V. Ann V. Tuinen zijn inderdaad plekken met een verbazend grote biodiversiteit. Jennifer Owen, een Brits entomologe, heeft jarenlang heel minutieus de insectenpopulatie in haar zeer doorsnee tuintje in Leicester bestudeerd. Ze nam duizenden verschillende soorten waar, waaronder een aantal soorten die in Groot Brittanië nog niet waren waargenomen, en een aantal nieuwe soorten, die niet eerder beschreven waren.
  De gemiddelde tuin - zelfs die waarin geen moeite wordt gedaan om specifiek 'diervriendelijk' te tuinieren - is veel rijker aan diersoorten dan pakweg een hektare maisakker op het platteland, en - omwille van de grote diversiteit aan biotoopjes en microklimaatjes - zelfs rijker dan een gemiddeld natuurreservaat per eenheid van oppervlakte. (Wat niet wegneemt dat er natuurlijk ook planten- en dierensoorten zijn die echt op reservaten zijn aangewezen om te kunnen overleven....)
  Maandag 2 Mei 2011 om 13:13
 • Luc V. Luc V. Bedankt voor de deskundige uitleg! Maandag 2 Mei 2011 om 16:45

1 tuinier vindt dit leuk