MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Dirk P.

 • Dirk P.Ik gebruik al jaar en dag 'gaatjes'plastiek bij mijn zaaibedden. En dit vooral omdat ik de katten uit de buurt hun pleziertje niet gun. Nu moet ik wel zeggen dat ik het gebruik van dergelijke niet altijd een succes kan noemen.Heeft hier iemand ervaringen mee ?Mag de folie erop blijven na de opkomst van de plantjes? Dient deze strak aangespannen te worden? Alle tips en ervaringen zijn welkom. Bedankt!
  Zaterdag 14 Mei 2011 om 10:00

2 reacties

 • Wouter C. Wouter C. Ik gebruik eerlijk gezegd niet graag van dat soort plastiek om verschillende redenen. Het gaat snel kapot, zit vol pcb's en is toch vrij duur. Geef mij maar van die insectengaas. Fijngeweven katoen, héél slijtvast en helpt heel goed om aantastingen in een vroeg stadion tegen te houden (bvb koolvlieg, maar dat combineer ik met kartonnetjes op de grond en rond de stengel).
  Bovendien kan de wind er makkelijker door. Ik maak dan zelf een soort spie van een dikke houten tak en zaag er nog een deel tussenuit zodat ik een spie én vork tegelijk heb. Ideaal om het doen mee vast te pinnen in de grond.

  Toegegeven, het is een stuk duurder dan plastiek maar dat haal je er snel uit hoor want dat gebruik je jaaaren.

  Groeten
  De Boomdokter.
  Zaterdag 14 Mei 2011 om 10:46
 • Felicien F. Felicien F. Om de katten uit onze tuin te houden heb ik een apparaatje gekocht dat ultrasoon geluid produceert van zodra er iets warmbloudig in de buurt komt. Je moet het wel af en toe ergens anders zetten want zijn niet dom. Zondag 4 September 2011 om 10:37