MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Anja D.

 • Anja D.hallo, ik zou eens willen groenten kweken in potten. heeft iemant hiermee ervaring? heb reeds enkele tomaate plantjes in potten staan en had nu ook gedacht aan struik boontjes. het is een experiment met de kinderen om hen toch te leren dat bepaalde dingen niet in de winkel gekweekt worden. mocht er iemand tips hebben, ze zijn zeer welkom.
  Zondag 15 Mei 2011 om 22:34

3 reacties

 • Maarten C. Maarten C. Hallo Anja, ik heb vroeger, voor ik een tuintje had, altijd groenten in potten gekweekt(op het dak van mijn keukentje ;) ). Vooral mijn tomaten waren elk jaar een groot succes. En sla en rucola lukte ook altijd goed.
  Ik moest gewoon wat meer water en voeding geven. Ook maakt de grote van de pot een groot verschil. Voor mijn tomaten probeerde ik altijd zo groot mogelijke potten te gebruiken.
  De meeste kruiden kan je ook makkelijk in potten en bloembakken kweken.
  Veel succes met je experiment.
  Zondag 15 Mei 2011 om 23:52
 • Riet V. Riet V. Tik op Google 'ns "vierkante meter tuin" in, je staat nersteld wat er allemaal mogelijk is. Zelf heb ik dit jaar een aantel plastik zakken gevuld met tuingrond en daar aardappelen in gepoot. Ze staan er goed bij en bloeien al, dus heb ik alle hoop dat er dit jaar eigen aardappelen gegeten kunnen worden. Maandag 16 Mei 2011 om 09:13
 • Eddy C. Eddy C. Anja, je kan eigenlijk heel veel groenten in pot kweken. Aangezien ik een tuin heb staan hier alleen wat tomaten, paprika's en pepers en enkele kruiden in pot. Zoals Maarten al zei kan je voor tomaten (ook voor paprika's en pepers) best wel grote potten gebruiken, al kan je voor mini-tomatenstruikjes ook wel kleinere gebruiken. Allerlei sla-soorten gaan ook zonder probleem in zelfs vrij kleine potjes. Struikboontjes lijkt mij ook geen enkel probleem, zelfs lage erwtjes is goed mogelijk (al is het daar nu wat laat op het seizoen voor!). Radijsjes lijkt me met kinderen ook heel leuk. Bijna alle kruiden gaan ook voortreffelijk in potten. Koolsoorten zouden ook moeten lukken in een voldoende ruime pot en goede grond. Eigenlijk is er met een beetje fantasie en afhankelijk van de groentesoort voldoende ruime potten en een goede potgrond heel veel mogelijk. Maandag 16 Mei 2011 om 18:38