MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Wouter V.Ik deed 2 onaangename ontdekkingen:

  1) kamperfoelie droogt deels uit en zit deels met witte schimmel op bladeren (net nu hij voor het eerst zo heerlijk bloeit)

  2) witte bessen worden weggegeten door mini-zwarte beestjes die samenhokken onder de bladeren. Er lopen ook mieren over de takken, weet niet of die er voor iets tussen zitten.

  In beide gevallen: alle tips welkom! Bedankt!
  Woensdag 18 Mei 2011 om 21:36

6 reacties

 • Valentijn V. Valentijn V. 1)kamperfoelie worteld juist onder de oppervlakte en is dus indien er niks anders bijstaat dat voor schaduw zorgt zeer gevoelig aan uitdroging,zeker bij dit weer..

  2)zwarte beestjes zullen waarschijlijk een soort van luizen zijn, de mieren zullen deze luizen wel lusten; je kan eens proberen met roofwantsen of anders lieveheersbeestjes op de plant zetten...

  grts
  Woensdag 18 Mei 2011 om 23:00
 • Maarten C. Maarten C. 1. De witte schimmel zou mss spint kunnen zijn
  2. Klinkt als bladluizen, heb er ook zwaar last van, en daar bovenop nog eens (letterlijk) duizenden groene wormpjes die m'n volledige struikjes leegvreten :(
  De mieren zijn er eigenlijk om de luizen te 'melken'. Bladluizen scheiden een stof af waar mieren zot op zijn. In ruil zorgen de mieren oa dat vijanden op een veilige afstand blijven. Oorwormen eten ook graag mieren.

  Ik heb vandaag een poging gedaan ze te behandelen met een biologisch product die ik bij de @De Boomdokter gekocht heb. Hopelijk helpt het iets, hoewel het waarschijnlijk al te laat is.
  Donderdag 19 Mei 2011 om 01:36
 • Wouter V. Wouter V. Valentijn, de kamperfoelie staat met wortel volledig in de schaduw (van potten en andere planten), en bovendien onder een berk. Maar het ziet er idd uit als uitdroging. Valt daar nog iets aan te redden? Voor komende jaren? Of gewoon uitsmijten?

  Wat betreft de bessen: ik ga op lieveheersbeestjesjacht! Maarten, good luck, hou ons op de hoogte.

  Groeten
  Wouter
  Zondag 22 Mei 2011 om 12:14
 • Lieven A. Lieven A. Geen paniek !! Ik heb nog scheutjes staan van kamperfoelie... Donderdag 30 Juni 2011 om 23:31
 • Wouter V. Wouter V. Hi Lieven, ondertussen blijkt hij niet dood te zijn. Wel dorre stukken, maar ook daar schiet vers groen uit :) Zondag 3 Juli 2011 om 20:27
 • Kiki B. Kiki B. bij spint zou je ragfijne spinwebjes moeten zien.
  Het zou o.a. ook een meeldauwschimmel kunnen zijn. Als er nu nieuw groen uit spruit zou ik de dorre takken afknippen en vernietigen ( niet op de composthoop)
  Zondag 3 Juli 2011 om 22:24