Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Jeanny v.Al mijn liefdevol, uit zaad, opgekweekte jonge plantjes van de Nicotiana worden onmiddellijk helemaal opgevreten zodra ik ze in de grond zet. Ik heb er losse koffie omheen gestrooid, maar het helpt niets. Gezien de slijmsporen zijn het slakken, maar de beestjes zelf zie ik niet. Zou er ook een andere beestje oorzaak kunnen zijn? En wat zou ik kunnen doen om de laatste exemplaren te sparen? Ik heb er nog een paar in potten staan die zijn nog niet aangevreten.
    Zondag 22 Mei 2011 om 12:05

12 reacties

  • Els M. Els M. Ik heb een nicotianaplantje gekocht en in een bloembak gezet, halfschaduw, en hij groeit zienderogen. Maar de zelfgezaaide en uitgeplante basilicum (naast bieslook aan het terras) wordt ook opgevreten! Ik vind die slak nergens, zal vanavond eens een biertje bij plaatsen!
    Zondag 22 Mei 2011 om 12:17
  • Jeanny v. Jeanny v. oh ja hoe zat het ook weer met dat bier, daar komen ze op af hè? En dan verdrinken ze? Mijn lupinen zitten helemaal vol met slakken, die zie ik wel en strooi er dan zout op.
    Zondag 22 Mei 2011 om 12:49
  • Janneke v. Janneke v. Je kunt ze het best in potten flink groot kunt laten worden,dan kunnen ze wat meer hebben... en het zijn echt wel slakken.Menig zaaibakje met jonge plantjes vond ik afgegraasd als ze er maar enigszins bij konden komen!
    Zondag 22 Mei 2011 om 18:36
  • Jeanny v. Jeanny v. Ja daar was ik al bang voor. ik heb vandaag biervallen neer gezet en hoop er een stel te vangen rond de planten in de tuin heb ik zand gestrooid, weet anders ook niet wat ik moet en de overgebleven planten laat ik inderdaad in de potten staan.
    Zondag 22 Mei 2011 om 19:04
  • Els M. Els M. Gelukt, met dank aan Janneke&Jeanny. Ik haalde bij 't schemerdonkerde de basilicum weer uit de aarde om in een ruime pot te verzetten, én de naaktslak kwam te voorschijn. Nu wacht ik tot de basilicum dubbel groot staat in de pot, vooraleer die weer in de volle grond kan.
    Zondag 22 Mei 2011 om 22:40
  • Jeanny v. Jeanny v. Toen ik vanmorgen de biervallen ging bekijken ging ik zowat over mijn nek, zo vol dat ze zaten.Ik denk dat er in elke bakje wel 15 slakken zaten. Morgen even naar de supermarkt voor nieuw bier. Maar wat ik wel bijzonder vind is dat de slakken alleen de nicotiana opvreten en de planten erom heen met rust laten!
    Maandag 23 Mei 2011 om 20:18
  • Janneke v. Janneke v. Ze weten dus wel wat ze lekker vinden !....maar realiseer je je wel dat je met biervallen ook de slakken van de buren erbij krijgt ?!
    Maandag 23 Mei 2011 om 22:15
  • Lieven G. Lieven G. Je kan ze zo op de barbecue doen, en gemarineerd zijn ze dus ook al :)
    Maandag 23 Mei 2011 om 22:52
  • Jeanny v. Jeanny v. @Janneke van Rooijen de buren hebben een dorre tuin praktisch zonder planten dus dat valt mee.
    Maandag 23 Mei 2011 om 23:28
  • Jeanny v. Jeanny v. @Lieven Gekiere jasses het zag er niet echt smakelijk uit.
    Maandag 23 Mei 2011 om 23:29
  • Maarten C. Maarten C. Eigenlijk nog niet bij stilgestaan dat je met biervallen de slakken uit de ganse buurt aantrekt, wat ergens wel logisch is :) Maar zo bewijs je je buren ook weer een dienst he ;)
    Zondag 29 Mei 2011 om 12:55
  • Jeanny v. Jeanny v. Ja zolang ze maar niet onderweg alle planten die ze tegenkomen ook kaal vreten.
    Zondag 29 Mei 2011 om 19:17