MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Tim L.Ik heb de site enkele weken geleden ontdekt en ben sindsdien zeer actief met mijn tijdelijk gratis pro-account. Daarna zal ik betalen, vooral om gebruik te blijven maken van de volledige kalender.

  Toch wil ik AnneTanne bijtreden in haar kritiek op het gekozen zakenmodel. Enkel betalende leden toestaan om inhoud toe te voegen of te corrigeren is als een gratis muziekfestival organiseren waar de muzikanten moeten betalen. De site laten groeien betekent: meer planten, meer info, meer links en meer foto's. 25 euro neertellen om hier aan mee te mogen werken lijkt me een behoorlijke drempel om de noodzakelijke voorwaarde 'meer actieve tuiniers' te realiseren. 'Meer kwaliteit' wordt evenmin bereikt: onervaren leden/tuiniers kunnen gedurende een maand gratis alle fouten invoeren die ze over het hoofd zien en ervaren gebruikers/tuiniers zonder pro account die deze fouten opmerken kunnen ze niet corrigeren.

  Vandaar een tip om deze geweldige site nog beter te maken: koppel alles wat met inhoud toevoegen te maken heeft los van de pro-account en laat intensieve en veeleisende gebruikers, zoals ondergetekende, met plezier betalen voor uitgebreide functionaliteit. 'Mijn tuin.org' heeft genoeg te bieden waar heel wat tuiniers graag voor in de buidel tasten.

  Wanneer ik een foto op Flickr zet, dan is dit mijn foto die ik wil laten zien aan de rest van de gebruikers/wereld, enkel en alleen ter mijner eer en glorie. Wanneer ik een plant toevoeg aan 'mijn tuin.org', dan gebeurt dit anoniem en behoort de info toe aan alle leden die de plant in hun tuin hebben of willen: we delen onze kennis, zodat iedereen er beter van wordt.

  Betalen om veel foto's op Flickr te mogen plaatsen met nog wat extra functionaliteit erbij is dus een logisch commercieel model. Betalen om info toe te voegen ten voordele van de betalende en niet-betalende leden van 'mijn tuin.org' is dit niet. Iets geven hoort gratis te zijn. Iets nemen mag geld kosten.

  Met vriendelijke groeten,
  Tim Lerno
  Zaterdag 28 Mei 2011 om 23:54

5 reacties

 • Maarten C. Maarten C. Dag Tim,
  Wij appreciëren je reactie en vinden het ook zeer belangrijk om te luisteren naar alle opmerkingen. Op die manier hebben we al vele leuke features kunnen ontwikkelen waar anderen evenveel plezier aan kunnen beleven.

  Ik wil je enkel even toelichten dat het beheer van planten volledig gratis is en altijd zal blijven voor iedereen. Elke gebruiker mag zoveel planten toevoegen als hij zelf wil en iedereen kan en mag die aanpassen en vervolledigen. Het enige wat niet Pro gebruikers niet kunnen is verwijderen van foto's van planten, en het aanduiden van variëteiten. Dit grotendeels om het werk te beschermen die andere gebruikers er reeds in hebben gestoken.
  Je kan op elke planten pagina ook duidelijk zien wie de plant heeft toegevoegd en wie reeds een bijdrage heeft gedaan aan de betreffende plant.

  Op deze pagina krijg je een mooi overzichtje van wat je extra krijgt met een betalende account http://www.mijntuin.org/page/a...
  Zondag 29 Mei 2011 om 01:26
 • Ann V. Ann V. "Het enige wat niet Pro gebruikers niet kunnen is verwijderen van foto's van planten, en het aanduiden van variëteiten."
  Als ik het goed heb begrepen mag een niet-pro ook niet zomaar zonder meer links noemen naar interesssante info, en mag een niet-pro ook niet zomaar interessante activiteiten aan de kalender toevoegen.
  "Dit grotendeels om het werk te beschermen die andere gebruikers er reeds in hebben gestoken." Dankjwel... Dat is dan dus ook de reden waarschijnlijk dat een betalende gebruiker zomaar foto's die ik aan planten heb toegevoegd mag verwijderen?
  Dinsdag 31 Mei 2011 om 09:11
 • Rik C. Rik C. Anne, je bent aan het overdrijven. Deze site werkt zoals wikipedia. Iedereen kan alles aanpassen en iedereen kan kennis delen. Het enige verschil is dat intensieve en betalende gebruikers meer rechten hebben, zoals foto's verwijderen. De kennis is van iedereen. Dinsdag 31 Mei 2011 om 09:28
 • Maarten C. Maarten C. Anne, ik had het hier enkel over het beheer van de planten. Uit Tim's reactie had ik de indruk dat hij dat verkeerd begrepen had en wou dit gewoon even recht zetten.
  Je hebt gelijk, iemand met slechte bedoelingen zou dit kunnen doen. Maar waarom zou je eerst een bijdrage geven als steun voor iets dat je graag gebruikt en dan datzelfde gaan kapot maken door zomaar mooie en correcte foto's te gaan verwijderen?
  Dinsdag 31 Mei 2011 om 10:04
 • Rik C. Rik C. Sorry voor mijn reacties, maar heb het enorm moeilijk met de negatieve reacties langs alle kanten. We steken hier als groep (=crew + gebruikers) enorm veel tijd in en moeite in. Ik luister zeer graag naar opmerkingen en suggesties zodat we er uit kunnen leren, maar de scherpe en vernietigende toon van sommige comments doet pijn. Dinsdag 31 Mei 2011 om 10:09