Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Stijn H.Sinds we ons graag gezaaid hebben (in mei), krijgen we op verschillende plaatsen dit gras/onkruid te zien. Ik kan het wel allemaal uitsnijden, maar is er geen gemakkelijkere oplossing?
    Zondag 19 Juni 2011 om 16:19

4 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Het lijkt veel op de hanepoot, maar moeilijk te beoordelen omdat het gras net gemaaid is. Uitsteken is mijninziens de enige milieuvriendelijke oplossing.
    Zondag 19 Juni 2011 om 21:28
  • Stijn H. Stijn H. @Christine het is idd een hanepoot, jammer genoeg zit er op elke vierkante peter zeker 5... en ons gras is ±700m2 wat dus veel werk is om uit te snijden :(
    Zondag 19 Juni 2011 om 21:34
  • Kiki B. Kiki B. ja, snap ik , maar beter nu in 1 keer alles er uit en is idd een vervelend karwei. Groot voordel is dat de Hanepoot eenjarig is, dus als je nu echt alles verwijderd, ben je er waarschijnlijk ook van af. Bij gebruik van herbicide blijkt Hanepoot behoorlijk resistent te zijn, is dus geen verstandige keuze. Een alternatief is net zo lang regelmatig te blijven maaien tot dat de hanepoot ontmoedigd is om zijn kop boven de grond uit te steken. Dit werkt op den lange duur wel zeker.
    Zondag 19 Juni 2011 om 21:48
  • Lieven G. Lieven G. Na de zomer zie je van al het onkruid helemaal niets meer hoor Stijn !
    Zondag 19 Juni 2011 om 22:42