Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

15 reacties

  • Wouter C. Wouter C. maar heel wat onkruid helpt je tuin wel vochtiger blijven, het vermijd namelijk dat je grond verder uitdroogt en de wortels houden vocht beter vast. Eigenlijk een goeie zaak, al dat "onkruid" maar ze mogen natuurlijk je andere planten niet overwoekeren.
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 06:55
  • Henk L. Henk L. Het is goed kijken naar de natuur,kale grond is in een mum van tijd begroeid,om te voorkomen dat de grond niet erodiseerd en ook niet zo vlug uit-droogt,wij willen alles keurig op een rijtje en alles moet spik en span schoon en zuiver zijn.
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 09:52
  • Wouter C. Wouter C. Blij dat er nog mensen zijn die dit zien! Super Henk!
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 09:55
  • Henk L. Henk L. Boomdokter,
    Heb geduld er komen er steeds meer geloof mij maar
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 10:03
  • Maarten C. Maarten C. Het grote probleem met onkruid is(voor mij dan toch) dat er ten eerst veel meer slakken dicht bij mijn groenten zitten en dat ze ziektes en plagen makkelijker overbrengen naar de "goede" planten in mijn tuin.
    En geloof me er staat nog meer dan genoeg ;)
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 10:51
  • Henk L. Henk L. Maarten,
    Ook slakken hebben hun functie in de natuur en dus ook in jouw tuin.
    Een gezonde plant is bestand tegen ziekten en zeker als je deze gezonde(natuurlijke voeding)
    compost geeft.
    De Egel eet de slakken op in jouw tuin,maar dan moet er beslist geen gif gespoten zijn.
    De natuur is een restaurant Eten en gegeten worden,is het evenwicht verstoord dan is het een plaag.
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 17:31
  • Maarten C. Maarten C. Ja hoor, daar ben ik me volledig van bewust maar soms heb ik het gevoel dat ik eerder groenten kweek voor de slakken dan voor mij zelf.
    Ik vrees dat het egeltje die regelmatig op bezoek kwam dit jaar op regiem is ;)
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 17:51
  • Henk L. Henk L. Ook egels hebben vakantie,doch hebben een groot habitat,dus kan hij of zij ook ergens anders aan het smullen zijn.
    Maar "De wereld is toch van ons allemaal" of niet soms.De vraag is echter wie wij onder ons verstaan?alleen de mensen of alles wat in deze wereld leeft en aanwezig is.
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 18:33
  • Aggie V. Aggie V. mooi mooi maar evenwicht in de natuur brengen is moeilijk hoor als niet iedereen meedoet in je omgeving.misschien moeten we premies uitloven maarten voor wie onze slakken komt vangen,mijn kippen smullen er in ieder geval van
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 22:09
  • Rita L. Rita L. Met de droogte vond ik wel dat het onkruid met het water ging lopen dat ik liever in mijn groenten zag kruipen. Die wilden maar niet groeiden door een gebrek aan water. Maar met de zondvloed van vandaag is dat misschien voorbij!
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 22:15
  • Henk L. Henk L. Rita .
    Compost heeft het vermogen water vast te houden en te geven aan jouw groente,natuurlijk heeft onkruid ook water nodig,maaaar het voorkomt ook dat de grond uit-droogt,het geeft immers ook schaduw aan de bodem
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 23:32
  • Henk L. Henk L. Aggie,
    Ik weet heel goed dat evenwicht in de natuur heel moeilijk is,dat wil echter niet zeggen,omdat het moeilijk is dat we dat achterwege moeten laten
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 23:34
  • Rita L. Rita L. Weet je, mijn tuin is zo groot en er zijn zo veel plekken waar het onkruid zijn zin kan doen... Uit de moestuin moet het wegblijven, vooral omdat het zo kan woekeren en de groenten verdringen. Ik verkies een mulch van gemaaid gras (en andere planten) tussen de groenten.
    Dinsdag 12 Juli 2011 om 23:57
  • Aggie V. Aggie V. Henk dat is juist
    Woensdag 13 Juli 2011 om 08:55
  • Henk L. Henk L. Rita,
    Een prima idee,grasmaaisel tussen de groentebedden,houdt vocht vast en composteert tevens.En je volgt de raad van de natuur,"houd de bodem bedekt"".
    Woensdag 13 Juli 2011 om 10:26

2 tuiniers vinden dit leuk

  • M.J. C. M.J. C. Maandag 11 Juli 2011 om 15:09
  • Els M. Els M. Dinsdag 12 Juli 2011 om 18:11