MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Catherine V.wie heeft nog last van een stinkende regenput. De mijne is ene van 10.000liter en ik kan het water enkel nog voor de tuin gebruiken. Er zit een geurtje aan en ik weet niet hoe ik dit kan oplossen Zondag 31 Juli 2011 om 16:32

3 reacties

 • Piet F. Piet F. Op de buis die in de grond maar de regenput (24.000 L) gaat maakte ik nog een putje van 50 X 50 cm en 80 diep met een schot in,(cementplaat in diagonaal) waar het water moet onderdoor lopen, vuil (vooral bladeren) moet daardoor eerst bezinken door te rotten en blijft dus in dat putje bezonken. Je moet je put wel eerst uitkuisen (Belgisch woord voor reinigen).
  Bedankt voor de vraag want ik moet dat putje leeg maken want dat is zéér lang geleden.
  Zondag 31 Juli 2011 om 18:17
 • Franky H. Franky H. Catherine,
  Als je regenwater wilt gebruiken voor bvb bad en douche , maar ook vaatwasser en wasmachine , dan kan je enerzijds een filter plaatsen zoals piet zegt , er zijn ook filters die je kant en klaar kunt kopen met afvoer naar de riool.
  Je kan het ook makkelijker houden , en elk jaar in de zomer als hij leeg is de regenput eens uitkuisen. Er ligt een grote laag smurrie onderaan , die schep je elk jaar volledig weg en spuit je hem schoon en hij kan er weer tegen voor een jaar. Is trouwens een leuk werkje , op een hete zomerdag in de frisse regenput.
  Zondag 31 Juli 2011 om 20:19
 • Catherine V. Catherine V. ja ik heb vorig jaar de put uitgekuist maar het heeft precies niet veel geholpen,nu moet ik wachten tot de zomer want de put is volledig vol Donderdag 4 Augustus 2011 om 09:34