Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

17 reacties

  • Maarten C. Maarten C. Normaal gezien zouden die er al lang moeten zijn vrees ik. Bij mijn ouders hingen er vorig jaar maar enkele en nu hangt het echt vol.
    Zaterdag 13 Augustus 2011 om 02:20
  • Grietje B. Grietje B. ... ze komen toch eerder dan de vijgen? de plant is al meerdere jaren oud?
    Zaterdag 13 Augustus 2011 om 10:06
  • Kiki B. Kiki B. @Grietje, hoe is de standplaats en de grond bij je vijg?
    Zaterdag 13 Augustus 2011 om 11:43
  • Grietje B. Grietje B. Christine, de vijg staat op een zonnige plek,voortuin op het zuiden, de grond laat goed vocht door en is zeker niet te nat.
    Zaterdag 13 Augustus 2011 om 22:19
  • Grietje B. Grietje B. Op de Griekse eilanden smaakten ze altijd HEERLIJK.. maar nog niks uit eigen tuin dus....
    Zaterdag 13 Augustus 2011 om 22:22
  • Kiki B. Kiki B. In de eerste plaats kan het aan het ras liggen. Ten tweede: niet overmatig snoeien. Verder: weinig mest geven,zeker niet meer na juli, de vijg staat het liefst op puin en krap voor de wortels.
    Zondag 14 Augustus 2011 om 09:33
  • Grietje B. Grietje B. ... ik geef geen mest, snoei helemaal niet, puin heb ik NIET in de tuin.. krap voor de wortels?
    Maandag 15 Augustus 2011 om 23:14
  • Kiki B. Kiki B. krap voor de wortels betekent in dit geval dat de boom sneller vruchten zal geven, wanneer hij belemmerd wordt in zijn wortelgroei. Daarom wordt een vijg ook wel eens in een bodemloze kuip in de grond gezet.
    Dinsdag 16 Augustus 2011 om 15:10
  • Grietje B. Grietje B. Okay, bedankt voor de tip.
    Dinsdag 16 Augustus 2011 om 22:51
  • Grietje B. Grietje B. Nog even over de vijg.
    Zou ik deze kunnen verplanten in sept./okt.?
    Als het blad er af is/ of nog aan zit?
    En dan nog op het zuiden in een bodemloze pot/ kuip?
    Wie weet raad, lijkt me leuk om nog eens vijgen te oogsten.
    Woensdag 7 September 2011 om 09:20
  • Christiaan C. Christiaan C. ik weet niet meer wanneer ik die verplant heb van pot naar vastegrond, vermoedelijk voorjaar. Maar dus niet naar pot/kuip. Ieder jaar bladeren rond de stam en die heeft al een paar strenge winters overleefd! De stam heeft nu al een armdikte. Ik heb dit jaar veel vijgen. Ik heb ook al gestekt, met wisselend succes. Vers takje schuin afsnijden waar overgang van hout/groen zit, een paar inkepingen op verschillende hoogte links en rechts en stekpoeder. Het lukt me maar met de helft, in veranda een paar jaar en er komen al rap een paar bladeren en een vijgje aan, hoor.
    Woensdag 7 September 2011 om 09:37
  • Kiki B. Kiki B. Zelf heb ik vorig najaar de vijg verplant van vaste grond naar vaste grond en dat heeft de vijg niet overleefd. Dus ik zou zeker de volgende keer verplanten in het vroege voorjaar, eind maart.
    Woensdag 7 September 2011 om 20:25
  • Henk L. Henk L. Die herfstbladeren rondom de vijgenstam is een heel goed idee,ze zerken isolerend,geven nog wat voeding en in het voorjaar kunnen ze tussen de struiken of in de compostbak,vat of hoop.
    Woensdag 7 September 2011 om 21:06
  • Grietje B. Grietje B. ..dus toch maar niet verplanten denk ik, dan in het voorjaar..

    Woensdag 7 September 2011 om 21:25
  • Henk L. Henk L. Ja Grietje,wij leren hier dat je streekeigen bomen en planten in je tuin moet zetten,die zijn aan het klimaat aangepast en daar heb je geen dol mee,al het exotische vraagt extra zorg en aandacht,bovendien denk ik dat de insectenwereld er ook niet helemaal op toegespits is.
    Dat laatste mag je vergeten,het is maar een vermoeden van mij.
    Woensdag 7 September 2011 om 21:42
  • Henk L. Henk L. Hoi Carine,Ik beweer ook niet dat het niet lukt met exotische planten en bomen,fijn dat je nu zo veel vruchten aan de boom hebt en dor de verandering van het klimaat zullen deze zaken ook wel mee veranderen.
    Donderdag 8 September 2011 om 10:06
  • Saya L. Saya L. Hoi Carine, De vijgjes worden voor de winter zitten er al voor de winter. Het is belangrijk dat dus de toppen gedurende winter beschermd worden. Als deze vijg gedurende de zomer geen enkele (bijna niet tijdig rijpende)vijgjes maakt, staat hij waarschijnlijk niet goed dwz hij mag teveel zijn gang gaan. Hij groet dan wel hard, maar producert geen vijgen. Het beste is de wortelgroei te beperken door hem in een kuip (goede drainage, dus met puin onderin) te plaatsen of zoals gezegd de wortels rondom af te steken. In plaat van een kuip kun je bv ook betontegels (40x60cm) gebruiken. Ik hoop dat ik niet te wijsneuzig overkom en misschien val ikm in herhaling (ik ben pas nieuw en heb nog niet alle reacties gelezen). En ja..ook al gaat alles goed...de lekkerste vijgen krijg je toch met voldoende zon, pas dan worden ze lekker zoet.
    G
    Zondag 12 Februari 2012 om 18:44