Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Christiaan C.ik zag dit in de kasteeltuin (watertuin) van Annevoie: de planten lijken ondergeschikt aan dat stro op rijen. Dit is een uithoek van de echte moestuin & kruidentuin, wat zou de bedoeling zijn??
    Woensdag 24 Augustus 2011 om 07:49

3 reacties

  • Piet F. Piet F. om het regenwater in de grond te laten dringen en tegen modderstromen en onkruid, de tuin heeft veel natuurlijke fonteinen (zonder pomp) rond het kasteel die veel grondwater nodig hebben. Er was zelf een klein kanaal om de waterbronnen op te vangen, dacht ik?
    Woensdag 24 Augustus 2011 om 11:31
  • Christiaan C. Christiaan C. Piet, dank voor de interpretatie! Dit stukje lag zowat naast een compostgedeelte. Over het domein: wordt gevoed door 4-tal bronnen en deze voeden diverse fonteinen en waterspuwers op unieke natuurlijke waterdruk doordat het terrein afloopt, dit al meer dan 200 jaar ononderbroken.
    Er is inderdaad een "klein" kanaal (iets meer dan 100 m) en een groot kanaal dat 4 keer langer is, vanwaaruit tientallen aftakkingen naar lagere niveaus. Zo wordt een fontein gevoed die tot 7 m hoog spuit. Er worden nergens pompen gebruikt!
    Woensdag 24 Augustus 2011 om 11:39
  • Els M. Els M. Aha; dat stro ligt hoog rond de planten maar met wat er nu uit 'de hemel' gevallen is was dat wel nodig denk ik
    Woensdag 24 Augustus 2011 om 22:14

1 tuinier vindt dit leuk

  • Paul L. Paul L. Zaterdag 25 Februari 2012 om 12:08