MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Eco t.Tomaten zijn bij veel tuiniers mislukt, maar de zomer van 2011 was waarschijnlijk wel goed voor de waterzooi-groenten ;-)
  (= prei, selder, wortel, ui, aardappel, look, laurier, tijm, peterselie)

  Wie zal straks waterzooi kunnen maken met enkel eigen gekweekte groenten? Ik kweekte uit de lijst enkel aardappelen en look, die beiden goed gelukt zijn. De Laurier pluk ik gewoon van onze boom die ooit gekocht is als miniplantje in Dille&Kamille :-)
  Dinsdag 30 Augustus 2011 om 16:19  •  Aardappel (algemeen) (Solanum tuberosum), Knoflook 'Germidour' (Allium sativum 'Germidour'), Prei (Allium porrum), ...

8 reacties

 • Kiki B. Kiki B. in nederland ( noorden) kennen we de term 'waterzooigroente' bij de boeren in de kwelders als zoutwatergroente ... ; da's weer heel iets anders :) Woensdag 31 Augustus 2011 om 21:26
 • Franky H. Franky H. selder , wortel , ui , aardappel , look , laurier , tijm check
  enkel prei heb ik niet gezet (zandgrond , schijnt niet goed te gaan maar volgend jaar probeer ik het zeker) en peterselie heb ik ook niet gezet , krijg er genoeg van andere tuiniers.

  Ge doet me nu wel goesting krijgen in waterzooi. zal dat dit weekend eens maken , met een eigen gekweekt kippetje ook zie ;-)
  Donderdag 1 September 2011 om 13:28
 • Hendrik D. Hendrik D. aardappels, selder, wortels allemaal zeer goed dit jaar.
  Prei heb 'k dit jaar voor het eerst niet meer geplant. Ook zandgrond en in de 20 jaar die 'k hier tuinier, misschien 5 keer echt "skone pret" gehad.
  Donderdag 1 September 2011 om 18:27
 • Franky H. Franky H. alléé , ge geeft me courage voor volgend jaar ;-)
  Maar ga het toch proberen hoor . Ik voer hier 5 a 6 grote remorken compost in , dat helpt toch wel veel zu. schoon groenten dit jaar , maar ja ook wel geluk dat het zoveel regent.
  Donderdag 1 September 2011 om 18:33
 • Hendrik D. Hendrik D. ik was ook al v plan om volgend jaar eens compost bij te halen. Tot nu toe wordt de winterrogge ingespit als groenbemesting en een beetje eigen compost. Verder organische mest en gedroogde koemestkorrel. Donderdag 1 September 2011 om 19:13
 • Rita L. Rita L. Ik heb een paar jaar gewacht met prei omdat dat volgens een collega zo'n moeilijke groente is. Maar het lukt bijzonder goed. De ajuinen zijn compleet mislukt, de wortelen nog te klein maar de selder is fantastisch. Zelfs de knolselder gaat lukken, denk ik. De voorbije jaren was die superlekker maar gaf maar heel kleine knollen. Donderdag 1 September 2011 om 19:53
 • Eco t. Eco t. @Franky: Heb je vorig weekend dan waterzooi gemaakt? Ik ben benieuwd.
  Prei is eigenlijk een gemakkelijke groente eens ze geplant is. Ik kies wel voor winterprei die je kan oogsten vanaf januari tot april ongeveer. De hele winter dus lekkere groente. Je moet ze wel al in het voorjaar beginnen kweken en in de zomer planten. Ik ben de preivlieg te vlug af dankzij insectengaas die ik over de prei zet tot begin november. Voorwaarde is dat je grond nog niet met larven van de preivlieg zit van het jaar er voor. Als het de eerste keer is dat je prei kweekt (en ook nog geen uien hebt gekweekt), zullen er nog geen larven zitten.
  Zaterdag 10 September 2011 om 11:40
 • Franky H. Franky H. @Jan: Jazeker , en het heeft gesmaakt hoor.
  We hadden dit voorjaar een kip laten broeden , de hennetjes mogen blijven , van de haantjes is er nu weer eentje minder ;-)
  Zaterdag 10 September 2011 om 17:19

1 tuinier vindt dit leuk

 • Kiki B. Kiki B. Woensdag 31 Augustus 2011 om 21:26