Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Rosette B.Vandaag naar Beervelde geweest en we hebben het kunnen droog houden zolang we daar waren, gelukkig maar.
    Een paar nieuwe planten gevonden:
    Rehmannia elata of Chinees vingerhoedskruid: niet winterhard maar als hij doet wat mij beloofd werd nl. bloeien van mei tot september dan neem ik er de overwinteringszorgen wel bij.
    Lepechinia hastata, ook niet volledig winterhard
    Rabdosia effusa en Aster amellus Jacqueline Genebrier die overleven onze winters wel.
    Heb ook nog Olifantenlook meegebracht.
    Zaterdag 8 Oktober 2011 om 18:01

14 reacties

  • Lieven G. Lieven G. Ik ben ook nog eens geweest vandaag en weer een Echinaceae gekocht, maar ik ben helaas de naam vergeten noteren ...
    Zaterdag 8 Oktober 2011 om 18:09
  • Rosette B. Rosette B. Het is niet meer bij te houden hoeveel nieuwe Echinaceae er op de markt komen. Spijtig genoeg zijn ze niet allemaal even sterk en verdwijnen ze weer na een paar jaar. Maar het zijn wel mooie herfstbloeiers.
    Zaterdag 8 Oktober 2011 om 19:02
  • Els M. Els M. Allemaal opgezocht:Rabdosia=Japanees wild herfstgras, Lepechinia=valse Salvia; mooi!
    Zondag 9 Oktober 2011 om 09:31
  • Els M. Els M. @Rosette: wat zou jij weer doen om mijn natte grond wat te verbeteren of te draineren om eens 'andere bloemen' te kunnen zetten? Je hebt dat ergens eens vermeld?
    Zondag 9 Oktober 2011 om 09:40
  • Henk L. Henk L. Weet niet of je compost gebruikt in jouw tuin,maar compost heeft het vermogen om vocht vast te houden maar ook door te laten,het werkt als een spons
    Maandag 10 Oktober 2011 om 22:35
  • Els M. Els M. Ik heb tot nu toe nog maar enkel mijn 'wormencompost' en ga dat zeker toevoegen maar dat is nu te weinig; ik dacht Christines raad te volgen en er ook wat zand aan toe te voegen met eventueel iets zoals Culterra. Maar, dat laatste vind ik niet te koop in België. Ik wacht nog op advies!
    Maandag 10 Oktober 2011 om 22:39
  • Henk L. Henk L. Ik weet niet wat culterra is,het is natuurlijk van belang op wat voor grondsoort je zit,Zandgrond,klei,leem of ergens tussenin en van daaruit moet je starten om jouw probleem op te lossen.
    Maandag 10 Oktober 2011 om 23:20
  • Els M. Els M. Dat had ik eens 'gedeeld' vorige woensdag: ik heb het over vochtige zware grond, met klei, maar en op dat deel vd tuin waar ik plaats maakte groeide wederik en daglelie goed!
    Maandag 10 Oktober 2011 om 23:27
  • Rosette B. Rosette B. Els, ik zie nu dat mijn antwoord de mist is ingegaan. Ik werk hier op natte leemgrond en ik heb een 10-tal vrachtwagens compost en zand laten inwerken alvorens te planten. Ieder jaar komt daar een kleine vrachtwagen compost bij. Voor elke nieuwe aanplant maak ik een groot plantgat en die grond wordt gemengd met compost. De planten doen het heel goed behalve degene die echt droge grond nodig hebben.
    Van drainage ken ik niets. Hier licht wel drainage rond het huis want anders loopt de kelder vol, maar dat werd door vakmensen uitgevoerd.
    Dinsdag 11 Oktober 2011 om 08:36
  • Kiki B. Kiki B. @Els, ik bedoel wel echt brekerzand, dat is niet vergelijkbaar met gewoon zand.
    Dinsdag 11 Oktober 2011 om 12:18
  • Els M. Els M. Allemaal hartelijk dank voor al het advies! Ik heb vorige week al gemaild naar http://www.debree.be/nl/aanvra... ; maar nog zonder succes. Volgens de vzw Vlaco moet dat nochtans daar te koop zijn: http://www.vlaco.be/compost-ge...
    Maar ik bel die firma nog eens!
    Dinsdag 11 Oktober 2011 om 15:38
  • Els M. Els M. Te vroeg geroepen want net 'n mailtje gekregen! Voor 1 aanhangwagen vol compost(1m³) betaal ik slechts 25 euro. Zelf af te halen natuurlijk op de werf van Bree Solutions te Eke. Men zegge het voort ;-)
    Dinsdag 11 Oktober 2011 om 15:57
  • Rosette B. Rosette B. Els, hier is het beterkoop. Voor een aanhangwagen enkele as = 8,69€ ; een aanhangwagen met dubbele as = 14,83€
    en met traktor of vrachtwagen = 3€ per ton. Zelf af te halen. Levering aan huis kan in bigbags of vrachtwagen aan dezelfde prijs + km vergoeding.
    Dinsdag 11 Oktober 2011 om 16:16
  • Els M. Els M. Ach zo! Nu versta ik dat je vrachtwagens vol compost hebt laten komen. Ik woon te ver van jou, dus die info is zeker goed voor lezers uit Brabant!
    Dinsdag 11 Oktober 2011 om 16:30