Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Kiki B.Het is nu een mooi moment om de grasmat te beluchten. Niet het leukste werkje als je het voetmatig wilt doen met een speciale grasprikker. Maar het kan natuurlijk ook iets mens-vriendelijker met een machinale grasprikroller. De gaten die gemaakt zijn om zuurstof in de zoden toe te laten vul je dan weer met scherp zand. Zuurstof toedienen dmv prikken in de graszoden voorkomt mos. Een toegift van thomasslakkenmeel (of tegenwoordig thomaskali) vanwege de langzaam vrijkomende meststoffen en micronutrienten is een aanvullende toegift. Verticuteren is dan niet nodig en zelfs niet wenselijk.
    Woensdag 26 Oktober 2011 om 23:58

1 reactie

  • Henk L. Henk L. In het najaar strooi ik een laagje compost over mijn gazon en veeg het daarna in,in de compost zitten de cocons van de compostworm en dit worden weer compostwormen,zij houden het gazon ook luchtig door de gangen die zij maken.
    Dinsdag 1 November 2011 om 21:03