MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Maurice G.

 • Maurice G.Een eetbaar plantje dat in de mode is, maar helaas niet winterhard, is Stevia. Bij mij; aan zee, staat het nog wel beschut buiten.
  Stevia gedijt in vrij arme en onvruchtbare bodems maar verkiest vooral zandig lemige tot lemige bodems. Hij groeit bij voorkeur in de halfschaduw van een subtropische klimaat met voldoende zomerzon. In het wild is Stevia te vinden aan de rand van moerassen in een half droge habitat, op grasland, in wouden en bergachtige terrein. De plant is zeer vorstgevoelig en dus niet winterhard in ons klimaat. Daarom is buitenteelt niet mogelijk in de meeste Europese landen. In de winter moet de plant in serres worden gekweekt of binnenhuis en heeft dan weinig water en licht nodig. Wanneer er geen nachtvorst meer valt te verwachten, kan de plant weer buiten geplaatst worden.In de zomer moet hij voldoende water krijgen, maar niet al te overvloedig, dat kan immers leiden tot het rotten van de plant. Stevia kan uit zaad worden gekweekt liefst bij een kiemtemperatuur van minstens 22° . Het stekken is de meest aan te raden techniek, ook al omdat men zo uniforme planten verkrijgt met de zoete eigenschappen van de moederplant
  Meer over Stevia http://mens-en-gezondheid.info...

  Woensdag 30 November 2011 om 22:38

1 reactie

 • Kiki B. Kiki B. Mooi geciteerd...
  Pratijkervaring ( wel aan de kust): groeit volop in de zon. Ik heb de bladeren gedroogd om zoetstof te verkrijgen. Dit lukte prima. Maar de zoetstof smaakte toch ietwat apart.
  Wordt vervolgd.
  Donderdag 1 December 2011 om 00:18

1 tuinier vindt dit leuk

 • Kiki B. Kiki B. Donderdag 1 December 2011 om 00:18