Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Henk L.In de laatste dagen van 2011 4 aanhangwagens houtsnippers gehaald en op de paden tussen mijn groentebedden gestrooid.
    Ook op een zitje bij de vijver,de oude snippers waren geheel gecomposteerd en heb ik tussen de bloemen in de border gestrooid,weer goede bemesting voor het huidige jaar.
    De vogels vinden het fijn tussen de snippers halen zij allerlei insecten en wormen,dus ook weer meer vogels in onze tuin.
    Dinsdag 3 Januari 2012 om 21:16

3 reacties

  • Riet V. Riet V. Ik heb de tuinsnippers afgelopen zomer weggehaald, omdat de buurkatten deze als kattenbak gebruikten en ik geen zin had om iedere dag het paadje te inspecteren en de uitwerpselen van katten te verwijderen. Dit is inderdaad jammer voor de vogels die dus geen insecten meer uit de houtsnippers kunnen halen.
    Donderdag 5 Januari 2012 om 18:42
  • Henk L. Henk L. Ja Riet,wat moet ik daar nu op zeggen,normale katten zoeken plaatsen op met rul zand,zij maken dan een kuiltje en doen hun behoeften en daarna gaat het kuiltje weer dicht.
    Ik zelf controleer dus niet waar de katten hun behoeften hebben gedaan en dus ruim ik het niet op,in de grond zal het wel verteren denk ik dan.
    Mijn laag houtsnippers is 5 cm dik en als de katten het goed afgedekt hebben loop je er niet met je schoenen in.
    Ieder jaar moet het laagje weer aangevuld worden want het verteerd natuurlijk
    Donderdag 5 Januari 2012 om 19:47
  • Kiki B. Kiki B. Ik zou, net als Henk, kiezen voor de natuur en de vogels en de kattenuitwerpselen voor lief nemen, want die verteren wel weer en doen in paden weinig kwaad. En dan maar liever in paden dan in de groentebedden zelf.... Zonder houtsnippers komen ze toch wel en zoeken elders dan weer een plekje.
    Vrijdag 6 Januari 2012 om 01:02

1 tuinier vindt dit leuk

  • Aggie V. Aggie V. Donderdag 5 Januari 2012 om 18:33