MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Dag Catrien, over welk soort Helleborus heb je het ? Donderdag 26 Januari 2012 om 14:02
  • Jakob d. Jakob d. Lelijk blad knippen we hier af. Zowieso knippen we blad.Komt ook de bloei ten goede. Wat de vraat betreft zou ik het niet weten.Geen idee welk beestje dat doet. Of is het geen vraat? Ik weet wel dat Helleborus niger moeilijk is. Kunt beter een H. orientalis nemen. Donderdag 26 Januari 2012 om 17:14
  • Kiki B. Kiki B. Nogmaals, dat hangt er dus vanaf welke Helleborus het betreft. H. orientalis knip je nu het blad af ( heb ik al eerder over geschreven) en de H. Argutifolia ( vroeger bekend als H. Corsica), de H. x sternii en de H. Foetidus laat je het blad juist voorlopg staan vanwege de sierwaarde in de winter en het voorjaar. Daar knip je dus de bladeren pas veel later van af en alleen als het echt nodig is. Zodra je echter aangetaste bladeren ziet bij welke Helleborus dan ook, moet je die wel direct verwijderen en niet composteren maar regelrecht in de vuilnisbak doen, vanwege het gevaar van uitbreiding van Botrytis. Mocht je schimmelziekten ontdekken dan kan je beter direct de planten veilig behandelen met Pireco Bladziekten of P- Bodemschimmels (biologisch).
    H. Niger zou ik zeker niet in een tuin aanraden vanwege de vatbaarheid qua schimmelziekten en de gevoeligheid voor slakkenvraat en bladluis.
    Vrijdag 27 Januari 2012 om 00:01