Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Kiki B.SNERT ! Jaaa, voor de komende vorstperiode heb ik gisteren (en vanmorgen verder afgemaakt) even een flinke hoeveelheid gekookt. Dit keer niet alleen met spliterwten, maar ook met groene erwten. Dat maakt het net ietsje lekkerder van smaak. En natuurlijk met de echte varkenspootjes, zuurkoolspek en worst. Alles ingevroren dus laat de kou en de ijspret maar komen! :)
    Zondag 29 Januari 2012 om 13:12

10 reacties

  • M.J. C. M.J. C. Lekker! Groene erwten, is een idee. Moet je die laten weken? Of komen ze uit de vriezer? Alleen vervangen wij de varkenspootjes door een karbonaatje, volgens recept van Hak :-)
    Zondag 29 Januari 2012 om 17:28
  • Kiki B. Kiki B. Ik heb gedroogde groene erwten gebruikt en die moet je inderdaad 8 à 12 uur laten weken. Volgens mij kan je ook heel goed diepvries erwtjes gebruiken, heb ik nog niet uitgeprobeerd. De spliterwten hoef je niet te weken. De verhouding heb ik 1 :1 gedaan, 500 gram van iedere soort. Erwten kook ik apart, tegen aanbranden. Karbonaatje kan ook prima hoor, heb ik de vorige keer ook gedaan en dan met wat krabbetjes. Was ook heel lekker. Wel veel knolselderij, heb er nu twee in verwerkt. Verder diepvrieslavas, provencekruiden uit de tuin, prei, wortel, ui, laurier, worcestersauce en bouillonblokjes. Geen aardappel. We hebben vanavond gesmuld!
    Zondag 29 Januari 2012 om 18:55
  • M.J. C. M.J. C. De worcestersauce en provencekruiden, die ga ik volgende keer eens toevoegen. Goed idee!
    Zondag 29 Januari 2012 om 18:59
  • Christiaan C. Christiaan C. Snert is dus erwtensoep, ik kende het woord niet in deze betekenis. Anderzijds gebruiken we dan erwtensoep ook voor dikke mist..
    Zondag 29 Januari 2012 om 20:28
  • Grietje B. Grietje B. Ja lekker, toevallig zaterdag ook lekkere snert gekookt...
    Zondag 29 Januari 2012 om 20:35
  • Kiki B. Kiki B. Tjee, en sinds vandaag noemen ze mij hier thuis het 'snertvrouwtje'... ( in nederland een dubbele betekenis)
    Zondag 29 Januari 2012 om 21:35
  • Grietje B. Grietje B. ja en daar moet je het maar weer mee doen!
    Zondag 29 Januari 2012 om 21:47
  • Kiki B. Kiki B. Haha, het zal wel wennen. Hoop dat het met het voorjaar vergeten is.
    Zondag 29 Januari 2012 om 21:57
  • Marjolijn v. Marjolijn v. Heb een ander recept gevonden voor erwtensoep. Geen gewone snert, maar eentje met munt. Dat kan dan met verse munt uit de tuin met een beetje geluk. Nog een beetje koriander en kerrie erbij en roomkaas of geitenkaas ipv vlees. Extra groenten: wat aardpeerdjes bijvoorbeeld in blokjes en/of worteltjes...
    Maandag 30 Januari 2012 om 12:31
  • Kiki B. Kiki B. Lijkt me heerlijk en ga ik zeker proberen! Munt is in heel veel gerechten een goede smaakmaker en zeker in combinatie met geitenkaas. Dank voor de tip!
    Maandag 30 Januari 2012 om 14:20

2 tuiniers vinden dit leuk