Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Jakob   Pijpenstrootje 'Transparent' (Molinia arundinacea 'Transparent')

22 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Bij mijn weten ook :). Eén van de meest sierlijke grassen vind ik dat en de naam diamantgras draagt hij eer aan. Als er waterdruppeltjes op de aren zitten zijn het net allemaal kleine diamantjes...
    Maandag 30 Januari 2012 om 15:59
  • Jakob d. Jakob d. Nu is de vraag ? Moeten we dat verbeteren/veranderen om de database toch een beetje kloppend te krijgen. En wie gaat dat doen.Heb dat eerder al eens gedaan voor een plant die in 'mijn tuin' staat maar dan verander je ook de planten database. Dat had ik in het begin niet door.
    Maandag 30 Januari 2012 om 16:38
  • Kiki B. Kiki B. Haha, kijk Jakob (of Jaap?), dat is nou precies soms het knelpunt van deze database en al eerder een punt van discussie geweest las ik ooit.
    Bij mijn weten (correct me if I am wrong) kan iedereen die hier lid is planten bewerken / veranderen /informatie toevoegen/ nieuwe plant toevoegen etc. Er zijn actieve leden (en niet-leden) met redelijk veel kennis, die zich daar enthousiast mee bezig houden en er veel tijd in gestoken hebben. Maar ook de mensen die niet de know how hebben kunnen de database naar hun wens aanpassen.
    En dat maakt deze database dan meteen nogal kwetsbaar en helaas niet meer zo betrouwbaar.
    Zie vervolg
    Maandag 30 Januari 2012 om 19:03
  • Kiki B. Kiki B. Het idee van een database is zeer zeker goed bedoeld en op zich een goed initiatief. Maar het is net als werken met een CMS in een groot bedrijf waar iedereen iets aan kan veranderen: vaak zie je dan terzijnertijd door de bomen het bos niet meer. Dat is slechts cryptisch bedoeld.
    Zie o.a. http://www.mijntuin.org/page/terms

    Dus wellicht een aandachtspunt voor de redactie van mijntuin.org ?
    Maandag 30 Januari 2012 om 19:04
  • Kiki B. Kiki B. Voor de duidelijkheid, ik zal hier zelf in de database niet iets aanpassen.
    Maandag 30 Januari 2012 om 19:06
  • Jakob d. Jakob d. Nou ja, hoe het ook zei ik krijg wel de kriebels als men een Molinia diamantgras noemt.
    Maandag 30 Januari 2012 om 19:28
  • Jakob d. Jakob d. Het leek me juist een mooi instrument om tot een inventarisatie van de planten die je in de tuin hebt staan te komen. Maar ja, hoe meer ik er mee bezig ben, hoe meer fouten ik tegenkom. Jammer!
    Maandag 30 Januari 2012 om 19:33
  • Lieven G. Lieven G. We werken volgens het Wikipedia principe... Dwz iedereen mag de database aanpassen als er fouten zijn. Samenwerken heet dat :-)
    Maandag 30 Januari 2012 om 19:37
  • Lieven G. Lieven G. Ter info ... ik heb de naam dus aangepast. Nu zou het moeten kloppen ?
    Maandag 30 Januari 2012 om 20:07
  • Kiki B. Kiki B. Ja Lieven, maar dat gaat dus niet werken en wil ook zeker niet zeggen dat het dan om een juiste weergave gaat van in dit geval een plantendatabase met een bijbehorende juiste taxonomie, overige beschrijvingen e.d.

    Dat blijkt wel uit voorgaande discussies; waar niet mis mee is overigens. Want er komt nu in ieder geval wel een belangrijke discussie op gang...

    Hoe dan ook, de conclusie is dat de inhoud van de database op mijn tuin.org nu nog niet betrouwbaar is. En dat heeft niets te maken met samenwerken, want dat is niet the issue, maar vooral met (lack of )knowledge.

    Want Lieven, wie bepaalt er of het fouten zijn wanneer iedereen naar eigen inzicht iets kan veranderen?

    En ja Jakob, ik ben het met je eens dat het in eerste instantie een mooi instrument lijkt om tot inventarisatie van planten te komen, waarbij je uiteindelijk helaas toch veel fouten tegenkomt. En dat is wel iets meer dan jammer.

    Hoe kunnen we dit anders aanpakken?
    Don't shoot the messenger :)
    Maandag 30 Januari 2012 om 20:14
  • Jakob d. Jakob d. Wat ik persoonlijk ook prettig zou vinden dat eerst de 'moeilijke' naam er komt te staan en dan de nederlandse. Daar zullen veel tuiniers niet aan willen denk ik.
    Maandag 30 Januari 2012 om 20:31
  • Lieven G. Lieven G. Ok, ik zal dit opnemen in onze 'todo' lijst. Het is momenteel wel al mogelijk om de plantenlijsten te sorteren op Latijnse naam ipv Nederlandse naam. Je kan dit aanpassen in uw profiel (http://www.mijntuin.org/profile)
    Maandag 30 Januari 2012 om 20:32
  • Jakob d. Jakob d. Tsja welke officiele instantie moeten we hier nou weer op zetten.
    Maandag 30 Januari 2012 om 20:33
  • Kiki B. Kiki B. Dat bedoel ik nu maar :)
    Maandag 30 Januari 2012 om 20:37
  • Jakob d. Jakob d. Weet je wat je nu krijgt, dat er Pijpenstrootje 'Transparent' kom te staan.Dat bekt voor geen centimeter om het eens op z'n plat hollands te zeggen.
    Dat zegt echt niemand volgens mij.
    Maandag 30 Januari 2012 om 20:38
  • Jakob d. Jakob d. We moeten de plantendatabase politie er maar op afsturen :-)
    Maandag 30 Januari 2012 om 20:41
  • Lieven G. Lieven G. Als we ons gezond verstand gebruiken, komen we er wel uit hoor :)
    Trouwens, voorstellen zijn welkom op info@mijntuin.org ! Laten we vooral de beginnende tuiniers niet afschrikken met technische discussies waar niemand het laatste woord heeft...
    Maandag 30 Januari 2012 om 20:44
  • Jakob d. Jakob d. Ja Lieven dat vind ik ook. Het moet wel leuk blijven!
    Maandag 30 Januari 2012 om 21:32
  • Roger B. Roger B. Sorry Lieven, voor de wat heftige Bistorta discussie van de afgelopen dagen. Voelde me al een beetje schuldig af en toe.

    Aan de andere kant kan iedereen ook zelf kiezen aan welke discussie hij deelneemt. Christine en ik hebben gaandeweg van alles geleerd.

    Voor wat betreft namen corrigeren; ik voel me vooralsnog niet geroepen invoeren die niet helemaal kloppen te corrigeren zolang duidelijk is wat bedoeld wordt. Ik heb ze 'as is' toegevoegd aan mijn tuin, ook de dubbele.
    Maandag 30 Januari 2012 om 21:35
  • Kiki B. Kiki B. Ik ben het helemaal met jullie eens wat betreft het gezonde verstand. En een discussie is op zich niets om je schuldig over te voelen. We leren van elkaar, wat alleen maar nuttig is. Het houdt ons wakker daar waar juist niemand het laatste woord heeft, want dan ligt daar een nog te ontginnen deel :). Zoals Roger al aangaf, iedereen kan zelf kiezen aan welke discussie hij / zij hier deelneemt. Wij hebben er beiden (en hoop ik ook anderen) baat bij gehad.
    Maandag 30 Januari 2012 om 22:01
  • Lieven G. Lieven G. Even een update van de site gedaan daarnet: je kan nu opgeven in uw profiel of je de plantennamen overal wil zien in het Nederlands of in het Latijn.
    Dinsdag 31 Januari 2012 om 13:36
  • Jakob d. Jakob d. Dank u!
    Dinsdag 31 Januari 2012 om 15:45