MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • PlantenTuin E.Winterschade. Dat gaat een belangrijk gespreksthema worden bij tuiniers, de komende tijd. Van alle kanten komen sombere berichten op ons af, over bevroren laurierkersen, bruine Camellia's, verdroogde olijfwilgen en ga zo maar door. De schade is groot, ook bij planten die normaal gesproken niets te lijden hebben. De combinatie van een milde start van de winter en dan een abrupte overgang naar strenge droge vorst is voor veel planten erg zwaar geweest. We zullen natuurlijk nog wel even moeten afwachten hoe erg de schade is, dus laat de planten nog even met rust, ook al zien ze er nu misschien niet goed uit!
  Vrijdag 24 Februari 2012 om 07:54

4 reacties

 • Bij mij zijn twee grote struiken van Euyonimus royal gold er griezelig slecht aan toe maar, aan de binnenkant zijn ze nog groen, maar of ze het gaan redden????
  Mijn roos Frisia is ook verdacht zwart, maar net boven de entplaats ziet het er nog mooi groen uit, een beetje hoop heb ik nog wel dat ie het gaat trekken.
  Maandag 27 Februari 2012 om 12:53
 • Paul L. Paul L. De schade bij de kwekers zal nu wel al in beeld zijn denk ik ? Zijn er al berichten of verhalen, dat we dit seizoen minder lavendels ed krijgen aangeboden ? Gaan prijzen sterk omhoog ?
  Lang niet alles kon naar binnen lijkt me ? of valt dat allemaal wel mee ?
  Maandag 27 Februari 2012 om 17:34
 • PlantenTuin E. PlantenTuin E. Meestal heeft het weinig invloed op de prijs, wel op de beschikbaarheid. De meeste problemen lijken te zitten bij de grotere wintergroene struiken als laurierkers, glansmispel en dergelijke. Het kleinere jonge materiaal wordt vaak binnen overwinterd. We kunnen een aantal soorten dit voorjaar niet leveren, al was het maar omdat er nog niet goed te zeggen valt of ze zich gaan herstellen of niet... Dinsdag 28 Februari 2012 om 08:08
 • Thea B. Thea B. Thea brouwer
  Het is iedere keer maar weer afwachten hè
  10 nov. 9.15
  Zondag 10 November 2013 om 09:15

2 tuiniers vinden dit leuk

 • Rob v. Rob v. Dinsdag 28 Februari 2012 om 12:00
 • Kiki B. Kiki B. Vrijdag 2 Maart 2012 om 22:38