Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

6 reacties

  • Henk L. Henk L. Bladluis,Zij zijn ook nuttig want zij dienen als voedsel voor het Lieve-Heers-beestje en ook de Oorworm lust deze.
    In mijn bomen hang ik een keramiek bloem-potje met wat hooi,onderste boven.
    De oorwormen schuilen er overdag in en gaan s'nachts de luizen eten.
    Je kunt ook lavendel planten bij de rozen.
    Indien je met gif gaat spuiten doorbreek je natuurlijke kringloop en krijg je steeds meer last.
    Vrijdag 6 April 2012 om 18:41
  • Kiki B. Kiki B. Henk, waar De Boomdokter over praat heeft niets met gif te maken:) Een beetje bladluis is inderdaad helemaal niet erg en dient goed als voedsel. Maar het kan ook teveel worden zodat planten en zelfs bomen er flink in vitaliteit door achter uit kunnen gaan. En dan is het verstandig om er iets aan te doen.
    Vrijdag 6 April 2012 om 19:54
  • Henk L. Henk L. Maar natuurlijk is het goed er wat aan te doen.ik ben er echter voor ,trachten het evenwicht te herstellen en dit houdt de kringloop van eten en gegeten worden in takt.In mijn tuin van 21 a heb ik weinig tot helemaal geen hinder van luizen maar er zijn dan ook genoeg natuurlijke belagers.
    Fijn Paasdagen
    Vrijdag 6 April 2012 om 19:58
  • Wouter C. Wouter C. We hebben nu eenmaal veel te veel tuinen waar het natuurlijk evenwicht zoek is. Daar kan een beetje hulp geen kwaad zolang het met natuurlijke producten of middeltjes is. Dan doorbreek je geen eco systemen.
    Vrijdag 6 April 2012 om 20:37
  • Kiki B. Kiki B. De oorzaak van de verstoring in het evenwicht is dat we allang niet meer praten over natuur maar over cultuur. Door o.a. de enorme verstedelijking in heel Europa. Dardoor zijn er steeds minder natuurlijke belagers em krijgen agressieve insecten en plagen de overhand. Dus alles is uit balans.
    Zaterdag 7 April 2012 om 00:17
  • Henk L. Henk L. Prima gezegd Kiki.
    Een heleboel kleine tuintjes in een buurt met een diversiteit aan inheemse planten bomen en struiken,kan op zich al een klein natuur-reservaat vormen.
    De wereld is van ons allemaal,niet alleen van ons mensen maar ook van al wat om ons heen leeft.
    Als iedereen die plaats krijgt dan is er evenwicht.
    Fijne Paasdagen
    Zaterdag 7 April 2012 om 07:48

1 tuinier vindt dit leuk

  • Kiki B. Kiki B. Vrijdag 6 April 2012 om 19:54