Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Giel en Joanne C.Ook heb ik de rozenstruik gesnoeid (of is het een rozenbottelstruik?). Ik heb de takken op 1,5 cm na het derde of vierde oog, die al een beetje aan het uitschieten is afgeknipt. Of ik het derde of vierde oog koos hing af waar dat oog naar toe wijsde: naar buiten of binnen. Ik wil een brede rozenstruik krijgen dus moeten de takken naar buiten groeien.
    Zaterdag 24 Maart 2012 om 21:25

1 reactie

  • Kiki B. Kiki B. Hoi Giel, het hangt er een beetje van af of het zeer gecultiveerde rozen zijn ( meestal de grootbloemige en trosrozen, die snoei je iets nauwkeuriger, inderdaad op een oog wat naar buiten wijst en altijd eerst het dode hout weghalen) of bijvoorbeeld de Rosa Rugosa ( beter bekend als de bottelroos). De laatste soorten kan je zo ongeveer gerust met de heggeschaar aanpakken. Hetzelfde geldt voor de vele soorten heesterrozen en de bodembedekkende rozen. Klimrozen, waarbij je weer onderscheid maakt tussen de ramblers en de andere klimrozen is weer een heel ander verhaal.
    Zondag 25 Maart 2012 om 21:07