Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Theo B.Wat te doen om luizen in lindebomen te voorkomen.
    Enkelejaren geleden heb ik een of andere chemische korrel in de boom ingebracht in boorgaatjes welke daarna weer werden gedicht met uitstekend resultaat. Wie weet daar meer van .
    Zaterdag 31 Maart 2012 om 18:07

7 reacties

  • Maarten C. Maarten C. Je zou eventueel eens een kijkje kunnen nemen in de nieuwe rubriek die we gisteren gelanceerd hebben. Dit is een overzicht van veel voorkomende ziektes en plagen. http://www.mijntuin.org/plants...
    Zaterdag 31 Maart 2012 om 19:34
  • Jan N. Jan N. Je kunt er niet zoveel tegen doen. Blijft een terugkerend probleem. Koppert heeft een lieveheersbeestje als biologische bestrijder:
    http://www.koppert.nl/plagen/b...
    Zaterdag 31 Maart 2012 om 20:30
  • Jo V. Jo V. gebruik aub geen lieveheersbeestjes. Dit is hier al aangehaald door de boomdokter en mezelf. De lieveheersbeestjes die aangeboden worden zijn de Amerikaanse of Aziatische. Deze zijn veel groter dan de inheemse en bijgevolg ook productiever. Maar ook een exoot. Wille nu net dat de exoten moeten gebannen worden uit ons ecosysteem daar ze veel te veel schade berokkenen aan de inheemse soorten. Tis maar dat je het weet. Mocht je toch de inheemse soort vinden, dan lijkt er voor mij geen probleem te zijn en mag je die gerust inzetten in je biologisch bestrijding.
    Zaterdag 31 Maart 2012 om 23:51
  • Kiki B. Kiki B. @Jan, los van dat het inderdaad een terugkerend probleem is, namelijk kringloopgevoelig, is er wel degelijk iets aan de overlast te doen. Er zijn goede successen behaald met Folisec bespuitingen in combinatie met het preventief aanbrengen van Folisec korrels door de grond. Milieuvriendelijk en plantvriendelijk. Vele gemeenten werken inmiddels op deze manier.
    @Maarten, misschien kan je de database wat dit betreft bijwerken?
    Zondag 1 April 2012 om 22:43
  • Maarten C. Maarten C. @Kiki De database is beschikbaar dankzij groenkennisnet.nl dus daar kunnen we op dit moment niet direct iets aan toevoegen, maar we zijn wel aan het uitkijken om bv comments of foto's op de ziektes toe te laten.
    Maandag 2 April 2012 om 11:56
  • Jo V. Jo V. klinkt interessant. ga ik eens checken.
    Maandag 2 April 2012 om 16:29
  • Kiki B. Kiki B. @ Jo, informeer anders eens bij De Boomdokter. Hij kan je er van alles over vertellen.
    Woensdag 4 April 2012 om 23:42