MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Giel en Joanne C.Ik zou graag mijn clematis dit jaar vooral willen laten groeien... Is het dan slim de knoppen eruit te knippen zodat de energie niet naar de bloemen gaat?
  Dinsdag 17 April 2012 om 08:07

3 reacties

 • Kiki B. Kiki B. Een nieuwe Clematis knip ik altijd terug tot de eerste paar goed ontwikkelde knoppen. Ze zal dan nieuwe scheuten gaan maken en voller ontwikkelen. Het is vervolgens afhankelijk van het soort Clematis hoe je ze ieder jaar snoeit en wanneer. Grootbloemige Clematissen die voor eind juli bloeien snoei je me mate in februari: je haalt alleen de dode en zwakke stengels weg. De overige takken bind je weer aan. Deze Clematissen bloeien op oud hout.
  Groot- en kleinbloemige Clematissen die van af juli tot einde seizoen bloeien snoei je in februari tot ongeveer een halve meter boven de grond. De laatste soort bloeit op jong hout.
  Dinsdag 17 April 2012 om 13:13
 • Giel en Joanne C. Giel en Joanne C. Dank je Kiki. Ik had eigenlijk in maart moeten snoeien, maar toen leek het alleen nog maar dood hout. Mijn vraag was eigenlijk of ik nu de bloemknoppen kan verwijderen vóór de bloei, om de groei te bevorderen. Er lijkt op internet alleen maar te worden gesproken over uitgebloeide bloemen af te knippen. Ik denk dat ik dus maar ga accepteren dat het nog minstens een jaar een vrij klein plantje blijft. Maar wel met mooie bloemen! ;-) Dinsdag 17 April 2012 om 21:33
 • Kiki B. Kiki B. Bloemen worden wel vaker verwijderd om de plant meer groeikracht te geven- denk maar aan een Rhodo of een Pioen- , dus dat zou je zeker kunnen doen. Je kan kiezen :) Dinsdag 17 April 2012 om 23:05

1 tuinier vindt dit leuk

 • Kiki B. Kiki B. Dinsdag 17 April 2012 om 13:13