Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Saskia B.Hoe houden jullie houtwurmen weg van pas gezaaide zonnebloemen of andere vers geplante éénjarigen? Nadat ik ze elk jaar binnen laat kiemen, verhuizen ze naar buiten. Er gaan dan 2liter plastiek flessen over zodat ze even beschermd zijn. Van zodra de zonnebloem groot is, moet die fles weg en 's morgens is meestal alles weg - rotbeesten! Ik kan ook 100 zonnebloemen zetten, in de hoop dat er toch enkelen overleven, maar daar is mijn tuin te klein voor.... :)
    Woensdag 25 April 2012 om 12:26

11 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Weet je wel zeker dat het houtworm is ???
    Woensdag 25 April 2012 om 14:38
  • Claudia R. Claudia R. Als het beestjes zijn die zich ook verstoppen in dahlia bloemen is de wormenpot van http://www.biologischpootgoed.nl een goede oplossing!
    Woensdag 25 April 2012 om 15:47
  • Saskia B. Saskia B. Kiki: heel zeker! je moet er nachtelijk wandelingen met de pillamp voor over hebben ... Claudia: geen oplossing, want overdag schuilen ze daarin, en s nachts komen ze dan te voorschijn om zich tegoed te doen aan al het lekkers. Helaas wordt soms de vinger gewezen naar de slak, maar kan je verzekeren, de houtworm lust heel wat!
    Woensdag 25 April 2012 om 16:09
  • Saskia B. Saskia B. Kiki, ow ja.. nu heb ik m... het is OORworm ... dus niet houtworm.. ik verwar die 2 altijd....
    Woensdag 25 April 2012 om 16:59
  • Kiki B. Kiki B. haha, dacht al zoiets :)
    Woensdag 25 April 2012 om 20:27
  • Kiki B. Kiki B. Wel, bestrijden met middeltjes heeft geen enkele zin en is zelfs af te raden. Je kan ze het hooguit onaangenaam maken door de geur/smaak van de plant en de bodem te veranderen. Verder zorgen voor een schoon plantgebied, zonder rottend hout etc. waar ze zich onder kunnen verschuilen. En vallen plaatsen iets verderop, dus niet in de buurt van de zaailingen, van omgekeerde bloempotjes die je vult met hooi of een plank op de grond waar ze zich wel onder kunnen verschuilen. Je kan ze op die manier vangen.
    Woensdag 25 April 2012 om 23:02
  • Grietje B. Grietje B. slakje, slakje kom uit je huisje...
    Donderdag 26 April 2012 om 23:14
  • Kiki B. Kiki B. Grietje.. slakken?? het waren oorwormen:)
    Donderdag 26 April 2012 om 23:28
  • Saskia B. Saskia B. yep Kiki, vorige jaren zette ik de potjes her en der in de tuin om ze te vangen, waarna ik gruwelde om ze te doden... Mijn papa ging ze vroeger zelfs te lijf met de vlammenwerper.... - zal me misschien zo ns n klein ding kopen (ow ow, krijg vast alle insecten liefhebbers nu op mijn dak). Ze kruipen ook in de spleten van mijn muren (oude bakstenen tuinmuur). In de winter kruipen ze onder de grond om massaal (met nieuw leger ;-) terug boven de grond te komen... ze zijn ook wel nuttig, maar trop est trop !
    Vrijdag 27 April 2012 om 11:29
  • Grietje B. Grietje B. wel, ik weet het Kiki, maar ook de slakken moet je niet uitpoeten!!! echt ze verschuilen zich en komen weer van de lekker jonge plantjes eten, liefst eten ze ze allemaal op.
    En Saskia, toch maar doen die 100 zonnebloemen, samen staan ze sterk! (hoop ik voor je)
    Zaterdag 28 April 2012 om 09:46
  • Kiki B. Kiki B. jaja, die beestjes toch :)
    Zaterdag 28 April 2012 om 19:23