Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Bart G.Hallo,
    onlangs heb ik een aantal fruitbomen en struiken geplant in mijn tuin. Toen ik deze morgen door de tuin wandelde zag ik dat er een heel aantal kapot waren. Eén of ander beest heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk schors van die planten te krabben en de dunne takken door te knabbelen. Vooral de wilgen en kersen hebben eraan moeten geloven. Weet er iemand wat voor beestje dit gedaan kan hebben (marter ?) en wat ik eraan kan doen? Hebben die planten nu nog een kans op overleven of kan ik ze best nu nog proberen te verwisselen met nieuwe planten.

    Groeten,
    Bart.
    Zondag 6 Mei 2012 om 08:57

7 reacties

  • Lieven G. Lieven G. Amai, Niet leuk ! Ben wel benieuwd welk dier hier voor iets tussen zit ...
    Zondag 6 Mei 2012 om 10:42
  • Kiki B. Kiki B. Bij de fruitbomen zou je een koker van fijn gaas er om heen kunnen zetten, bij struiken is dat wat lastiger.
    Zondag 6 Mei 2012 om 17:18
  • Ellen A. Ellen A. Ik las kort geleden dat aardmuizen dat kunnen doen... Maar ik kan mij niet voorstellen dat ze zoveel in korte tijd kunnen eten.
    Zondag 6 Mei 2012 om 19:08
  • Bart G. Bart G. Ik denk dat ik de dader gevonden heb. Gisteren avond toen ik in de tuin aan het wandelen was zag ik overal voetsporen van een ree en gezien de hoeveelheid shors en afgeknabbelde takken denk ik niet dat ik nog verder moet zoeken naar een andere schuldige.
    ER zal niets anders opzitten dan nieuwe boompjes te planten en deze wat beter te beschermen.

    Groetjes,

    Bart.

    Dinsdag 8 Mei 2012 om 13:37
  • Ellen A. Ellen A. Leuk, een ree in de tuin. Ik ben al blij als ik een haas of fazant in mijn tuin zie.
    Dinsdag 8 Mei 2012 om 17:44
  • Rita L. Rita L. Ik heb hetzelfde probleem maar kan me niet voorstellen dat er reeên in de buurt zijn. Ik denk dat het konijnenvraat is. Gaas rond de stammetjes helpt zeker en op die manier kun je nog levende maar toch afgeknabbelde bomen zelfs nog redden. Dat is me dit jaar met een pruimelaar gelukt.
    Dinsdag 8 Mei 2012 om 18:04
  • Bart G. Bart G. Toch wel reeën hoor. We hebben ze hier al enkele keren in de tuin zien lopen! En ook ik ben telkens verast om deze hier in mijn tuin dichtbij het centrum van diepenbeek tegen te komen. :-) Alvast bedankt voor de goede raad.
    Bart.
    Dinsdag 8 Mei 2012 om 21:53