Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Brecht A.

  • Brecht A.Ook dit jaar opnieuw heb ik last van bruine rottende vlekken onderaan de tomaten. In tegenstelling tot vorig jaar zorg ik er voor dat ze constant met natte voeten staan, want ik heb me laten wijsmaken dat deze komen door onregelmatige bewatering. Enig advies?
    Vrijdag 11 Mei 2012 om 10:54

6 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Dat klinkt als Phytophtora. Tomaten steeds natte voeten laten houden kan nooit goed zijn. In ieder geval zo snel mogelijk de aangetaste bladeren verwijderen ( niet op de composthoop)en kijken of je met Mucoter de planten nog kan redden.
    Vrijdag 11 Mei 2012 om 12:01
  • Brecht A. Brecht A. Kiki, aan de bladeren kan ik niets opmerken, die zien er prima uit. Ik ga even wat onderzoek doen naar Phytopthora en eventueel opteren voor een druppel irigatie systeem want hier hebben we reeds temperaturen tot 30ºC
    Vrijdag 11 Mei 2012 om 13:09
  • Brecht A. Brecht A. Het lijkt erg veel op http://www.moestuinforum.nl/br...
    Vrijdag 11 Mei 2012 om 13:14
  • Maarten C. Maarten C. Ja, neusrot, heb ik ook regelmatig last van. En is een veel voorkomend probleem bij tomaten. Hier wat meer info http://www.plantaardig.com/gro...
    Vrijdag 11 Mei 2012 om 21:51
  • Kiki B. Kiki B. Ja, dat zou natuurlijk ook kunnen, maar nogmaals: tomaten natte voeten geven kan nooit goed zijn. Nu kweek ik alleen tomaten buiten in volle grond en niet in een serre. Buiten zijn er gewoon nooit problemen, althans niet hier bij mij.
    Vrijdag 11 Mei 2012 om 22:16
  • Jan N. Jan N. Bruine vlekken op de tomaten heet 'neusrot', is kalkgebrek. Mogelijk is de grond wat te zuur. Zorg voor een goede bemesting. De planten in natte grond laten staan is in ieder geval geen oplossing, dan is de opname van nutriënten niet optimaal. De weerstand neemt af, en de kans op Phytophthora wordt groter.
    Zaterdag 12 Mei 2012 om 21:25