Ik vermoed dat de beukenhaag last heeft van (beuken)blasluis. Heb als eens zittennzoeken hoe dit best te behandelen, maar denk dat de meeste producten slecht zijn voor de hommels en bijen. Heeft iemand een idee wat ik het best gebruik om de haag te behandelen? Donderdag 24 Mei 2012 om 06:27
10 reacties
Oudere hagen ondervinden geen schade van die bladluizen.
Trouwens binnenkort moeten ze gesnoeid worden en dan zijn die beestjes weg.
In mijn vorige tuin had ik alle jaren mijn haag bezet met bladluis, heb er nooit iets op gespoten.
Waar ik nu woon heb ik er geen last van, lijkt me een beetje streekgebonden. Donderdag 24 Mei 2012 om 14:52
Een oplossing is om een keer met een flinke straal van de tuinslang de planten te besproeien. De luizen krijgen een behoorlijke klap. Maar het beste is om te zorgen dat je je planten versterkt: bemesting, liefst met een traagwerkend (organische) meststof. Donderdag 24 Mei 2012 om 21:34
Als indirect neveneffect hebben deze middelen een afwerend effect tegen insectenziekten en plagen. Primair is hun doel om de vitaliteit te bevorderen.
Ze worden breeduit inmiddels ingezet in de gehele akker en tuinbouw in Nederland.
Dat jij er je vraagtekens bij wil zetten is aan jou. Klaarblijkelijk helpt het wel.
En inkomsten voor de producent levert het niet op. Het is nog steeds pionierswerk en keihard buffelen om een alternatief te bieden vs de chemische middelen.
Oordeel niet te vroeg alsjeblieft.
En verdiep je eerst eens in de door mij aan gegeven materie in wat ik adviseer alvorens ergens een oordeel over te vellen?
En ja, bladluizen zal je altijd houden, die komen en gaan. Zoals de meeste plagen. Ze zijn af te spuiten, helemaal waar. Dat moet je Vrijdag 25 Mei 2012 om 01:27
De Boomdokter heeft 1 belangrijk doel in zijn leven: Mensen én planten helpen op een efficiënte ecologisch verantwoorde wijze.
Dat doe ik door aandacht te hebben voor bepaalde zaken:
1. Duurzaamheid bewaken door de kwaliteit zélf te testen & beoordelen
2. Ergonomie: word je werk effectief makkelijker én leuker
3. Belofte maakt schuld: maakt het product zijn beloften op de verpakking waar.
Dat laatste is in deze discussie van groot belang. Ikzelf én mijn medewerkers testen ons aanbod uitgebreid, iets wat voor ons niet moeilijk is aangezien we dagdagelijks niets anders doen dan bomen verzorgen.
Ik heb Pireco bijna 2 jaar getest alvorens het te verkopen. Ik garandeer het je: dit werkt. Keer op keer goeie resultaten waar andere middelen falen is voor mij afdoende bewijs. Ik kan je honderden voorbeelden geven.
Vrijdag 25 Mei 2012 om 09:05
Niets doen is ok, maar als het een paar jaar na elkaar gebeurt verzwakt je boom, tot ie ten prooi valt - door verzwakking - aan andere schimmels of ziekten. Dat is mss wel "natuurlijk" maar ondertussen ben je wel dertig bomen armer. In dit geval zou de eigenaar AL zijn bomen verliezen en dan is zijn huis, zijn huis niet meer. Alls wat die plek charmeerde, is dan weg. Dat vind ik reden genoeg om wél iets te doen.
Groeten,
De Boomdokter.
Vrijdag 25 Mei 2012 om 09:20