Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Annelies C.Voor het eerst in jaren geen vruchten aan de kerspruim. Wel vergeven van de bladluis. Kan dat aan de kippenren liggen die nieuw is aan de voet van de kerspruim (en dus te veel stikstof?)
    Dinsdag 29 Mei 2012 om 16:40

10 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Dat zou heel goed kunnen, want sdan heb je wel heel verse en dus scherpe mest aan de voet van je boom en dat kan nooit goed zijn.
    Dinsdag 29 Mei 2012 om 18:06
  • Annelies C. Annelies C. Bedankt voor je reactie, kiki! Zou ik er iets aan kunnen doen? Ik kan moeilijk heel de boom bespuiten met plantenaftreksel. En de kippen verhuizen is ook niet meteen een optie.
    Dinsdag 29 Mei 2012 om 20:13
  • Kiki B. Kiki B. Het is of de boom of de ren. Bladluuis heeft trouwens niets met de kippen te maken. De vitaliteit van de boom wel. Slechte vitaliteit betekent sneller vatbaar voor ziekten en plagen.
    Woensdag 30 Mei 2012 om 22:22
  • Annelies C. Annelies C. En hoe verhoog ik die?
    Donderdag 31 Mei 2012 om 09:29
  • Henk L. Henk L. Geef de boom een gift compost,je mag ook grasmaaisel rondom de stam leggen,zorg echter dat dit niet de stam raakt.
    Een vitale boom heeft weerstand tegen allerlei ziekte.
    Hang tegen de bladluizen een aardewerk-potje met hooi ondersteboven in de boom.Er komen oorwormen in die hier overdag in kunnen schuilen en in de nacht eten zij de bladluizen op
    Donderdag 31 Mei 2012 om 10:59
  • Annelies C. Annelies C. dus nog extra compost, ondanks de massa's kippenmest die daar in de grond sijpelt? bedankt voor de oorwormtip! ik zie wel al dat er al wat larfjes op de blaren zich 's nachts te goed doen aan de bladluizen. de stam staat IN de kippenren, dus dingen (grasmaaisel, compost...) los er rond, dat zal na 1 minuut door de kippen weggescharreld zijn. compost onderwerken zou wel kunnen.
    Donderdag 31 Mei 2012 om 11:23
  • Henk L. Henk L. Je hebt gelijk dat de kippen alles weg scharrelen,heb een rond raam-werk met gaar rondom de bomen geplaatst(wegneembaar)de kippen kunnen dan bij de compost.Aan kippenmest op zich heeft de boom niets,het moet eerst geheel gecomposteerd zijn voor aleer de boom het als voedsel(bemesting)op kan nemen
    Donderdag 31 Mei 2012 om 11:28
  • Annelies C. Annelies C. Ah OK. Ik dacht dat de boom zwak werd van de kippenmest. Bedankt voor de info.
    Donderdag 31 Mei 2012 om 11:36
  • Henk L. Henk L. Annelies,bladluizen hebben ook een functie in de natuur,zij dienen onder andere als voedsel voor andere beestjes,lieveheersbeestejs en oorwormen
    hebben luizen als voeding en ik denk dat er ook vogels zijn die hier gek op zijn.
    Normaal gesproken hersteld de boom zich zelf
    Donderdag 31 Mei 2012 om 16:57
  • Kiki B. Kiki B. Bladluizen hebben zeker een functie in de natuur. Alleen leven we niet meer in de natuur maar in een cultuur. Als je teveel bladluizen hebt, wat helaas tegenwoordig vaak voor komt, dan kan de gevolgschade groot zijn. Alert blijven dus!
    Donderdag 31 Mei 2012 om 22:30