Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Wiebke W.de slakken hebben alle sla, andijvie en brocoli opgegeten!!! Niet te geloven met hoeveel ze zijn. Biervallen waren tevergeefs, nu maar weer opnieuw beginnen? Nog tips?
    Donderdag 14 Juni 2012 om 22:14

11 reacties

  • Lieven G. Lieven G. Even zoeken op deze site naar 'slakken'. Er zijn hier al tientallen tips gepasseerd.
    Donderdag 14 Juni 2012 om 22:34
  • Piet F. Piet F.
    http://www.mijntuin.org/plants...
    Donderdag 14 Juni 2012 om 23:32
  • Maarten C. Maarten C. Kippen Wiebke, ik heb nog geen slak gezien sinds ik kippen heb!
    Vrijdag 15 Juni 2012 om 00:07
  • Wiebke W. Wiebke W. @lieven, bedankt! ik zie het nu. @maarten:dat zou heel leuk zijn, kippen, alleen we mogen geen dieren houden op ons tuinen complex. Egels eten ze ook hoorde ik, die heb ik alleen nog nooit gezien bij ons. Zou leuk zijn, ik heb wel goeie schuilplekjes voor egels ingericht in de hoop dat ze ook daar willen komen wonen. een aantal van de anti slakken planten heb ik ook in mn tuin en die zien er idd nog onverslagen uit. Zou het ook helpen als ik bepaalde planten tussen de sla en andijvie zet of haalt een slak dan gewoon zijn neus op en gaat daarnaast bij de sla uiteten?
    Vrijdag 15 Juni 2012 om 12:22
  • Maarten C. Maarten C. Ah dat is wel spijtig dan. Egels zijn idd ook grote slakkeneters maar die kan je natuurlijk minder makkelijk in je tuin halen, het zo aangenaam mogelijk maken zal zeker wel al helpen.
    Van die planten weet ik niet, het is zeker het proberen waard.
    Wat ik vroeger ook deed was mijn jonge plantjes onder halve flessen zetten tot ze groot genoeg waren maar met grotere planten is dat wel moeilijk.
    In onze leesvoer rubriek is er ook nog een interessant artikel over slakken
    Vrijdag 15 Juni 2012 om 12:54
  • Harineke Harineke Ik gebruik zelf ecostyle voor de slakken, maar niet iedereen is daar een fan van.
    Wat ik ook wel eens heb gedaan, is een speciale voederplek voor de slakken gemaakt. Keukenafval op een vaste plek gooien waar je het niet erg vindt. Ze gaan daar dan automatisch als eerste naartoe. Moet je wel regelmatig voor toevoer zorgen van nieuw afval.
    Je hebt dan gelijk goede mest van de slakkenpoep.
    Je kan het uiteraard ook als lokmmiddel gebruiken en ze daar dan 'avonds vangen en elders naartoe brengen.
    Zondag 17 Juni 2012 om 15:22
  • Heidi Heidi Al het bovenstaande zou moeten helpen. Doe het allemaal (behalve nog even niet de korrels hoewel alleen dodelijk voor slakken, dus de ' goede' ). Ik begin zo langzamerhand te denken dat ik ze hier zo verwen dat ze alleen nog zin hebben in ' Mac Donalds'. Fast food dus. Hoe vaak ik ze ook naar de compostbakken breng of in een ander hoekje met lekkers zet, ik hoor ze bijna spottend schaterlachen als ik wegloop...
    Zondag 17 Juni 2012 om 21:28
  • Heidi Heidi En ik heb nog geen antwoord op mijn oproep of iemand mijn egels heeft gezien dus vrees het ergste.
    Zondag 17 Juni 2012 om 21:29
  • Heidi Heidi O Wiebke, denk maar niet dat het helpt om voor slakken onaantrekkelijke planten tussen de eetbare planten te zetten, hoor. Ze eten ze er vrolijk tussen uit. Zijn zo slim. En dat is meteen de reden dat ik nog geen korrels gebruik. Hoe diep ik ze ook haat inmiddels.
    Zondag 17 Juni 2012 om 21:36
  • Wiebke W. Wiebke W. bedankt voor alle tips. Ik heb nieuwe groenten gezaaid; spinazie, paksoi en andijvie. Paksoi heb ik nog niet eerder geprobeerd, ben benieuwd of ze dat ook lusten.Ik vind het in ieder geval erg lekker. Ook een rondje slakkenvangen gedaan; meer dan 60 zaten er in mijn emmer! ik heb ze naar het bos gebracht, ik wil toch geen massamoord op mn geweten hebben. En eigenlijk vind ik het best mooie beestjes om te zien. de composthoop is inderdaad net een Mc drive voor de slakken. Daar is genoeg te halen voor ze, maar toch vinden ze jonge planjes volgens mij het lekkerst. De voorzitter van het complex heeft contact opgenomen met de egelbescherming om te kijken of er egels kunnen worden uitgezet. En ik ben al petflessen aan het verzamelen om de jonge plantjes te beschermen. Kortom, nieuwe ronde nieuwe kansen :-)
    Maandag 18 Juni 2012 om 14:29
  • Heidi Heidi Hoor graag hoe het verder gaat! Ik schreef overigens precies het zelfde als jij nu. Veel te eten voor de slakken, maar toch aan de plantjes beginnen. Fast food dus. Verwende types! Egels in je tuin is om meerdere redenen goed voor je tuin. En zo gezellig. Ik mis ze erg tot nu toe. Hoop dat er op z'n minst één weer opduikt. Heb echt een egelparadijs hier (op foute slakkenkorrelsgooiende buren na dan). Succes hoor!
    Maandag 18 Juni 2012 om 15:02

1 tuinier vindt dit leuk

  • Joyce N. Joyce N. Zaterdag 23 Juni 2012 om 22:19