MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • P Z.Vraagje aan een boomdokter voor raadgeving:

  een esdoorn van zowat 6 à 8 meter hoog, destijds geplant op een afstand véél te dicht bij een tuinmuur, is na tientallen jaren zo dicht bij de muur gegroeid dat hij deze naar een kant drukt en beschadigd. Verschillende (naar mijn mening slechte) oplossing werden aangeboden (via verzekering, architecten, aannemers, enz.). We willen deze mooie boom behouden (esthetiek, privacy met de buur, statigheid van de tuin). De stam zal onvermijdelijk binnen een jaar of twee, drie, de muur laten omvallen en we dachten dus daar waar de impact moet plaatshebben, een meegevend hekwerk van enkele meters te voorzien, in de plaats van de muur. Zo winnen we tijd voor een aantal jaren en zijn alle betrokken partijen tevreden. Niemand wil de boom rooien behalve verzekeraars die niet verder denken dan hun neus lang is... .

  Wat denkt een boomdokter op deze site?

  Mvg.

  Zaterdag 30 Juni 2012 om 10:46

5 reacties

 • Lieven G. Lieven G. vraag eens aan @De Boomdokter
  Zaterdag 30 Juni 2012 om 12:46
 • Wouter C. Wouter C. Heb je soms een paar foto's? Het is moeilijk om mij een idee te vormen van wat er precies gaande is.
  Zaterdag 30 Juni 2012 om 15:30
 • Wouter C. Wouter C. Je mag ook mailen naar: info@deboomdokter.be
  Zaterdag 30 Juni 2012 om 15:31
 • P Z. P Z. OK, Ik maak foto's en stuur deze ASAP door.

  Tot dan.

  Mvg.

  Dinsdag 3 Juli 2012 om 09:36
 • Rita L. Rita L. Muur vervangen door een haag van beuk of haagbeuk (die behouden hun blaren in de winter) of een haag van coniferen (wat ikzelf niet zo mooi vind? Je kan grote planten kopen en zo je privacy behouden. Of de haag al naast de muur planten, dan is die al van redelijke omvang als de muur "omvalt". Succes!
  Dinsdag 3 Juli 2012 om 10:13

1 tuinier vindt dit leuk

 • Kiki B. Kiki B. Zondag 1 Juli 2012 om 00:39