MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ivan D.

Ivan   Courgette 'Zucchini round' (Cucurbita pepo 'Zucchini round')

11 reacties

 • Piet F. Piet F. Juist Nancy, leg iets tussen de kleine vruchten en de natte grond. vb stro hooi riet of kleine takjes. Succes
  Zaterdag 14 Juli 2012 om 09:25
 • Ivan D. Ivan D. bedankt voor de goede tip.
  zal ik zeker doen en hopen op een goede oogst.
  Zaterdag 14 Juli 2012 om 10:53
 • Henk L. Henk L. En Nancy het zal ieder jaar weer anders zijn met die groentetuin en dat maakt het juist zo boeiend en inderdaad de ontspanning die je er bij ervaart is niet te onderschatten.
  Maandag 16 Juli 2012 om 14:53
 • Ivan D. Ivan D. zeker weten,ik geniet er met volle teugen van.ik heb al een aantal mensen jaloers gemaakt,als ze de moestuin zien dan willen ze er ook één!!!
  Maandag 16 Juli 2012 om 21:49
 • Henk L. Henk L. Goed zo Nancy,heel fijn dat mensen zelf groente willen telen,het liefste zonder spuitmiddelen en zonder kunstmest maar wel met zelf gemaakte compost als je over dat laatste vragen hebt wil ik jou die graag beantwoorden.
  Maandag 16 Juli 2012 om 22:34
 • Ivan D. Ivan D. over compost zal ik inderdaad nog één en ander moeten bijschaven.Voorlopig gaat alles in de groene container die aan huis word opgehaald.Dat wil ik in de toekomst nog wijzigen door zelf te composteren.Een project om na het verlof aan te pakken zodat alles van de tuin nuttig kan benut worden.Als ik vragen heb dan zal ik deze zeker aan de man brengen.Een serre staat ook nog op de planning,die zou ik graag tegen de volgende lente in de tuin hebben.Ook daarover zal ik nog heel wat denkwerk hebben.Alvast bedankt
  Dinsdag 17 Juli 2012 om 13:14
 • Henk L. Henk L. Nancy zal je alvast een beetje op weg helpen,je hebt 50 vierkante meter tuin,dat is niet zo heel groot,het volstaat als je een compostvat neemt,deze moet per dag 3 u in de zon staan,dus kun je op je gemak een plekje uitzoeken.
  Wat nog meer,?zet deze op 9 stoepdals die ieder 3 cm uit elkaar liggen,dit om de beestjes een doorgang te verlenen van onder naar boven en omgekeerd.
  Dinsdag 17 Juli 2012 om 13:32
 • Ivan D. Ivan D. Oei,ik dacht dat ik dat ergens achter struiken kwijt kon van de siertuin maar daar schijnt de zon natuurlijk niet.Maar ik heb binnenkort een paar weken vrij om na te denken waar ik dat wel het beste neerpoot.
  Dinsdag 17 Juli 2012 om 13:59
 • Henk L. Henk L. Nancy,ik ben uitgegaan van 50 vierkante meter tuin dat is dus een stukje van 5 x 10m ,dus erg klein.
  Maar je mag ook een hoop maken ergens achter de struiken,het moet wel een plaats zijn waar je gemakkelijk bij kunt.
  Want de hoop moet regelmatig belucht worden,dat wil zeggen dat je met een riek lucht in de hoop moet brengen.
  Laat je echter niet afschrikken,het is eigenlijk allemaal heel simpel en je krijgt daarvoor hele goede bemesting terug,de bemesting die op de planten afgestemd is.
  Dinsdag 17 Juli 2012 om 14:43
 • Ivan D. Ivan D. Ik heb gelijk even de de tuin opgemeten,75 vierkante meter heb ik nu in totaal.Vorige week hebben we nog een stuk gazon in moestuin omgezet.Op die 75 vierkante meter komt dan volgend jaar ook de serre te staan.Nog steeds geen grote moestuin dus,denk dat ze altijd te klein is als je het graag doet hé!
  Ik had gedacht het afval in een ronde te doen van gaas achter de struiken.Ik kan daar wel bij en er zouden twee of drie ronden kunnen staan neemelk een diameter van ongeveer één meter of zo.Enfin ik ben er nog niet uit,maar het heeft ook geen zin ergens afval te dumpen in de tuin die dan niet omzet in compost omdat ik iets verkeerd plaats.Dus alvast bedankt voor de raad.
  Ik weet nog niet hoeik foto's kan plaatsen maar eens ik dar heb gevonden dan plaats ik er wel eens van de tuin.
  Dinsdag 17 Juli 2012 om 15:51
 • Henk L. Henk L. Fijn Nancy dat jij de moestuin hebt opgemeten maar de siertuin geeft ook afval en een haag ook,wat je kunt composteren.
  Wij gaan uit van de gehele oppervlakte van de tuin dus moestuin en siertuin en gazon.Nu je toch wilt beginnen met composteren,richt de plaats heel praktisch in,ben je eenmaal bezig dan verander je niet meer zo snel
  Dinsdag 17 Juli 2012 om 19:59