Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Anneke   Brede reukerwt (Lathyrus latifolius)

  • Anneke d.Deze plant heeft zich in mijn tuin ooit spontaan uitgezaaid (waarsch zaadje van reeds bestaande plant iets verderop) Dit 'spontane' exemplaar is echter veel lichter van kleur (heel licht roze)Kan dit kleurverschil door een andere samenstelling van de aarde komen?.
    Daar hij op een nogal onhandige plek stond heb ik hem onlangs uitgegraven en overgezet in een grote pot zodat ik m neer kan zetten waar het beter uit komt. Op het moment van uitgraven was hij al aardig uitgegroeid en bloeiend. Het oppotten is hem niet goed bekomen; de takken werden droog en dor, misschien toch de wortelkluit beschadigd? Heb nu de meeste dorre takken weggeknipt en hoop dat hij weer uit gaat lopen, wil hem graag overhouden. iemand ervaring?
    Dinsdag 24 Juli 2012 om 11:26

4 reacties

  • Heidi Heidi Bij mij is het een onverwoestbare plant. Heeft zich driftig uitgezaaid op onmogelijke plekken. Hij wortelt wel diep net als zijn eenjarige zus. Rustig bij laten komen lijkt me. Hij heeft nog aardig wat tijd om er bovenop te komen. En als het niet lukt en je hem mooi vindt? Ze kosten maar een paar euro. Kun je nog kiezen tussen wit, donker- of lichtroze. Is ook als zaad verkrijgbaar. Succes!
    Woensdag 25 Juli 2012 om 16:40
  • Anneke d. Anneke d. 'k Wacht het maar even af en zet er anders idd maar een andere in ;-) Dank voor je reactie!
    Woensdag 25 Juli 2012 om 18:37
  • Grietje B. Grietje B. Heb zaadjes genoeg hoor!
    Vrijdag 16 Oktober 2015 om 22:24
  • Roos T. Roos T. Na het oppotten moet je de plant goed terug knippen omdat je altijd wortels beschadigd bij het uit de grond halen.
    Zaterdag 17 Oktober 2015 om 10:52