Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Martin G.Ik zou graag wat planten hebben met grote bladeren, zoiets als bv. mamoetblad, maar ik begrijp dat deze bij een water behoort te staan, zijn er ook andere die in het belgische klimaat kunnen overleven?
    Zaterdag 4 Augustus 2012 om 23:42

6 reacties

  • Rita L. Rita L. Groot hoefblad is een inheemse plant met enorme blaren maar die houdt ook van nat. In mijn tuin staat schildblad (darmera peltata) met vrij grote blaren en in droge, schaduwrijke omstandigheden. Daar bloeit hij wel niet. Als je ook van je planten wil eten, kun je rabarber, courgette en pompoen proberen.
    Zondag 5 Augustus 2012 om 08:09
  • Frank L. Frank L. Een rabarberplant is ook wel tof.
    Zondag 5 Augustus 2012 om 11:04
  • Ellen A. Ellen A. Astilboides tabularis heeft prachtige parasolachtige bladeren tot 90cm doorsnee. Ik heb hem al jaren en hij doet het prachtig bij mij. Het duurt alleen even voordat hij aanslaat..
    Zondag 5 Augustus 2012 om 18:52
  • Lieven G. Lieven G. Er zijn ook reuze Hosta's die het hier perfect doen.
    Zondag 5 Augustus 2012 om 21:10
  • Heidi Heidi Rodgersia's zijn als ze redelijk schaduwrijk staan ook probleemloze planten. En mooi!
    Zondag 5 Augustus 2012 om 21:50
  • Martin G. Martin G. Bedankt voor de reacties, rabarber pas het best in m'n tuin gezien ik voornamelijk planten zoek die ofwel eetbaar zijn ofwel eetbare vruchtdragen :) maar tafelblad en hosta's zullen zeker ook voldoen thx.

    Maandag 6 Augustus 2012 om 08:54