Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Kiki B.Doordat ik te weinig aandacht / gelegenheid had voor delen van mijn tuin schoot er overal niet behapbaar spontaan allerlei onkruid op. Nu heb ik 70 meter karton op de rol gekocht en hiermee eerstens de composthoop mee afgedekt etc. Experiment waarbij ik het een stukje anders doe dan gebruikelijk. Wordt vervolgd. En nee, ik weet echt wel hoe ik een composthoop moet op / of omzetten, dus kom daar svp niet mee aan.
    Woensdag 12 September 2012 om 21:54

18 reacties

  • Ellen A. Ellen A. Een experiment, wat leuk. Wat is de bedoeling? In de laatste zin lijkt veel irritatie te zitten. Hopelijk werk je die ook onder het karton ;-)
    Donderdag 13 September 2012 om 22:06
  • Ted Ted Hoe zet je een composthoop om? Of op?
    Donderdag 13 September 2012 om 22:24
  • Jo V. Jo V. de bedoeling is dat al het onkruid verstikt en zodoende zal verdwijnen na 1 jaar.
    Donderdag 13 September 2012 om 22:30
  • Ted Ted Kan me dit alleen bij zevenblad voorstellen.
    Donderdag 13 September 2012 om 22:45
  • Heidi Heidi Wil niemand ontmoedigen natuurlijk, maar hier in de buurt heeft iemand zijn perceel anderhalf jaar afgedekt gehad met dik landbouwplastic. Raad eens wat, na een half jaar was het meeste (akker)onkruid weer terug. Terwijl de grond er na het plasticavontuur volkomen levenloos bijlag. Over oerkracht gesproken.
    Donderdag 13 September 2012 om 22:52
  • Ferdinand V. Ferdinand V. Onkruid komt zelfs na 5 jaar nog terug . Kapotspuiten totinn de wortel en dan nog een groot vraagteken
    Donderdag 13 September 2012 om 23:41
  • Eco t. Eco t. @Heidi: ik ben het niet eens met het feit dat jij die zwarte plastic linkt met het feit dat er na een half jaar weer onkruid kwam. Zwart plastic zorgt voor onkruidvrije grond maar als je dan niet de bodem bedekt met planten en/of mulch, dan komen er inderdaad onkruidzaden van elders overgewaaid die op de 'blote' grond beginnen te kiemen. Maar dat heeft niets te maken met het oorspronkelijke onkruid. Lees mijn blogtekst van vorig jaar hierover: http://ecotuinweetjes.blogspot...
    Vrijdag 14 September 2012 om 14:55
  • Kiki B. Kiki B. Ik ben het helemaal eens met Jan Lannoo. Waar het om gaat is dat er nu, na verwaarlozing mijnerzijds, diverse wortelonkruiden in de composthoop tot wasdom zijn gekomen. (Plus zaadonkruid uiteraard) Met dit experiment wil ik bekijken in hoeverre de wortelonkruiden op een natuurlijke en gifvrije manier d.m.v. het karton te elimineren zijn. Een ouderwets beproefde methode, maar ik wil het graag zelf ondervinden. En ja Ellen, sorry, maar anders krijg je weer al die goed bedoelde adviezen hoe je composthopen moet opzetten en omzetten en dat was nu even niet de bedoeling van deze thread.
    Vrijdag 14 September 2012 om 20:49
  • Jo V. Jo V. bedankt om dit met ons te delen.
    Vrijdag 14 September 2012 om 21:14
  • Ted Ted Ik denk dar zaadjes op zich ook jaren kunnen overleven.
    Vrijdag 14 September 2012 om 23:20
  • Eco t. Eco t. In normale omstandigheden wel, maar onder zwarte plastiek raken ze in de zomer oververhit waardoor ze helemaal verdwijnen of gedeeltelijk hun kiemkracht verliezen.
    Maandag 17 September 2012 om 18:56
  • Heidi Heidi OK Jan, geloof je. Denk dat de actie met het karton op de composthoop wel succes kan hebben. Hebben 3 grote compostbakken in verschillende stadia van rijping. Twee ervan altijd afgedekt met karton (de zijkanten zijn open rasters). Tot nu toe goede resuslaten. Kan er niks aan doen Kiek, zag meteen een composthoop van 70 m voor me... :-D
    Maandag 17 September 2012 om 21:21
  • Louise R. Louise R. mijn kinderen hadden in de tuin een hut getimmerd en de bodem met bordkarton. die hut werd niet meer gebruikt en werd steeds funziger dus die hebben we laatst agebroken zodat ik daar weer wat leuke bloemen kwijt kan en het goede nieuws is dat er mooie kale grond onder vandaan kwam die ik alleen maar even hoefde door te spitten en wat compost erdoor....klaar!hut heeft ongeveer een jaar gestaan.
    Zaterdag 6 Oktober 2012 om 10:21
  • Susanne d. Susanne d. Hoi Kiki; ik heb de kartontruc toegepast op mijn moestuin om van kweek af te komen. De rol karton was achteraf te dun; het onkruid bolde het karton toch weg. Later hoorde ik dat kartonnen dozen beter werken. Maw.... let op de dikte van de rol karton. Succes.
    Woensdag 17 Oktober 2012 om 09:56
  • Tina V. Tina V. En als je van dozen spreekt: best dozen die niet bedrukt zijn.
    Woensdag 17 Oktober 2012 om 23:52
  • Kiki B. Kiki B. allemaal weer leerzaam!. Met de kartonnen rollen die ik nu gebruik gaat het prima.
    Vrijdag 19 Oktober 2012 om 01:24
  • Susanne d. Susanne d. Succes. Laat je het weten in het voorjaar of het gelukt is?
    Vrijdag 19 Oktober 2012 om 11:20
  • Kiki B. Kiki B. Zeker, dat wil zeggen als ik hier dan nog woon :)
    Vrijdag 19 Oktober 2012 om 23:39

3 tuiniers vinden dit leuk