Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • MarleenVraag : hoe geraak ik van rode klaver af ?
    Rode klaver met kleine gele bloempjes, overal(!) in de tuin. En de peultjes met zaden : mooi om te zien hoe ze open springen... Ik heb de indruk dat ze meekomen met platen uit het tuincentrum. Ik gebruik GEEN chemische bestrijdingsmiddelen. En toch wil ik de klaver weg... hopelijk heeft iemand een oplossing. alvast bedankt!
    Zondag 23 September 2012 om 12:41

6 reacties

  • Geert B. Geert B. Goeie vraag !! Ik zit hier met hetzelfde probleem.. Overal klaver..
    Zondag 23 September 2012 om 12:50
  • Lieven D. Lieven D. Dit is geen klaver, maar http://nl.wikipedia.org/wiki/G...
    Maandag 24 September 2012 om 10:25
  • Marleen Marleen oeps, zeldzame akkerplant... toch is het een vervelend iets. Ik blijf dan maar plukken, wieden en voorzichtig de zaaddoosjes verwijderen... hopelijk geven ze dan ooit op... Bedankt voor de info.
    Maandag 24 September 2012 om 12:14
  • Rosette B. Rosette B. De beste manier om er vanaf te geraken is de plantjes uitsteken, zorgen dat ge de wortel mee hebt. En dit doen voordat ze in bloei staan. Want eenmaal in bloei worden er heel vlug nieuwe zaden verspreid.
    Maandag 24 September 2012 om 12:34
  • Frank L. Frank L. Lastig plantje om weg te krijgen zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Ze zaaien snel uit en ook via de wortels kweekt het snel bij.
    zeer regelmatig goed wieden met wortel en al. zeker niet in bloei laten komen om zaadvorming te vermijden. Door dat de blaadjes donker bruin zijn zie je er soms eens over tijdens het wieden.
    Dinsdag 25 September 2012 om 21:42
  • Heidi Heidi Inderdaad WIEDEN. Het wortelkluitje een beetje opwippen met een onkruidsteker om er zeker van te zijn dat het helemaal weg is.
    Dinsdag 25 September 2012 om 22:54