MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Maarten C.Mijn eerste(en enigste) komkommers geoogst. Heel lekker van smaak. Kan ik nu gewoon de zaadjes van binnenin houden om volgend jaar te planten, of zouden die nog niet volgroeid zijn? Nu zijn het kleine, platte, beige zaadjes.
    Woensdag 26 September 2012 om 13:28

2 reacties

  • Rita L. Rita L. Troost je: ik heb geen enkele komkommer gehad dit jaar maar gelukkig wel enkele augurken. Als je de zaadjes openpeutert, zou je een kiem moeten zien. Anders zijn ze nog niet volgroeid. Als ze in de buurt van andere leden van de familie stonden, zou het ook kunnen dat je niet echt een komkommer krijgt. Woensdag 26 September 2012 om 20:04
  • Lieven D. Lieven D. Zijn je komkommerzaadjes echt rijp? Komkommers plukken wij (de meeste tuiniers dus) immers onrijp & dan zijn die zaadjes binnenin nog lang niet volgroeid kiemkrachtig. Laten drogen zal ook niet helpen.
    Een heel rijpe komkommer is meestal heel dik, geel (er zijn ook andere tinten) en het vruchtvlees is verworden tot een soort gel; daar zwemmen de rijpe zaadjes dan in (rugslag, denk ik).
    Vrijdag 28 September 2012 om 13:08