Op 31 mei 2024 zal MijnTuin beƫindigd worden. Voor meer informatie, kan je terecht op deze pagina

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Merel   Cosmea 'Chocamocha' (Cosmos atrosanguineus 'Chocamocha')

 • Merel V.Heeft iemand van de gelukkige bezitters hier wat zaadjes van over? Je zou mij zeer gelukkig maken hiermee...Stuur me alsjeblieft een berichtje en dan kunnen we misschien ruilen?

  Groetjes Merel
  Dinsdag 16 Oktober 2012 om 22:17

7 reacties

 • Marco D. Marco D. op einde van het jaar heb ik normaal zaden heb een 4tal planten staan hier
  Maandag 3 Juni 2013 om 16:21
 • Gea (Zaaisite) v. Gea (Zaaisite) v. Bij mijn weten zet de Cosmos atrosanguineus geen zaad.
  Maandag 3 Juni 2013 om 17:45
 • Merel V. Merel V. Aha, dat verklaart waarom ik nog nergens zaden heb kunnen vinden. Moeilijke plant om te vermeerderen dus?
  Maandag 3 Juni 2013 om 19:04
 • Gea (Zaaisite) v. Gea (Zaaisite) v. Vermeerderen doe je d.m.v. het delen van de wortelstok. Die wortelstok ziet eruit als die van de dahlia en je kunt ze ook als zodanig laten overwinteren (drogen, droog en donker, vorstvrij en in wat turfmolm opbergen en in het voorjaar voortrekken). Dus dit jaar een mooie plant kopen, hem goed behandelen en je hebt er lange tijd plezier van (en na het delen, mooie nieuwe chocolade cosmosjes ;-) ).
  Maandag 3 Juni 2013 om 19:35
 • anna w. anna w. Kan ik ergens die sort in juni al krijgen voor boeketten
  Zaterdag 23 Augustus 2014 om 15:35
 • Jaak D. Jaak D. Beste Merel , ik heb effectief vorige winter mijn Cosmos atrosanguineus kunnen laten overwinteren ,in mijn tuinhok . Het is een plantje die overvloedig bloeit op mijn terras ,en effectief naar chocolade ruikt en als extra komen de bijtjes er op af. Of het eetbaar is of te verwerken is in dessert als 'smaak' is mij onbekend , ik weet in Japan en Cuba dat men wel bloemen op hun menu staan. groetjes J.D.
  Woensdag 5 Oktober 2016 om 09:39
 • Pascal G. Pascal G. Zaaien gaat inderdaad niet. Bij winters zoals we ze de laatste jaren kennen kunnen ze gewoon in de tuin overwinteren.Natuurlijk, zijn winters moeilijk te voorspellen. De bloem is prachtig, een zeer aparte kleur, maar de roekeloze uitgroei van de plant heeft er toch voor gezorgd dat ik hem na twee jaar verwijderd heb.
  Woensdag 5 Oktober 2016 om 20:32