MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Pluktuin D.Uit de nieuwsbrief van 30 november 2012: De toestand in de tuin:

    Het is eind november en we zijn nu wel klaar met het werk op de tuin. Dat wil zeggen: het gewone onderhoud, het winterklaar maken. Dat is af.

    Tijd om naar binnen te gaan en het teeltplan voor 2013 te gaan maken. Bovendien is er nog een heleboel werk aan het cursusgebouw, waar we nu weer tijd voor hebben. Deze week is het isolatiemateriaal aangekomen voor het dak. Dit isoleren we met isovlas, een geweldig spul dat net zo goed isoleert als steenwol, maar volledig composteerbaar is. Dat past dus goed bij ons strobalengebouw. Bovendien is het prettig te verwerken, omdat de vlasvezels waarvan de dekens zijn gemaakt, niet zo prikken. Als het dak geïsoleerd is, kunnen we de bovenverdieping ook gaan gebruiken en kunnen we grotere groepen verwelkomen.

    De onverwachte storm van afgelopen weekend heeft helaas nog schade aangericht op de tuin: we hadden 1 ruit van de platte bak open laten staan, om de andijvie te kunnen bereiken. Deze ruit is omgewaaid en bovenop een andere ruit gevallen. Allebei aan scherven natuurlijk. Extra jammer, omdat we inmiddels door onze voorraad reserveruiten heen zijn. Gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en zijn er zelfs geen scherven in de andijvie terecht gekomen. Zonder de bescherming van het glas zal de laatste andijvie wel bevriezen. Dan moeten we maar beginnen aan de andijvie in de tunnelkas, die is wel nog goed. We hebben de laatste chinese kolen en de laatste rode kolen nog vóór de vorst binnengehaald, dus die kunnen ook nog gegeten worden.
    Vrijdag 30 November 2012 om 13:17