Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Heidi@Frank Leemans @Henk Lemaire @Monique Twijnstra Las een tip die wellicht bekend is, maar die ik toch graag aan jullie wil doorgeven. Maak na sneeuwval enkele vierkante meters rondom de bijenkasten sneeuwvrij. Bij zacht zonnig weer (bijv. in februari) kaatst het licht op het sneeuwdek zó fel terug, dat de bijen in verwarring zouden kunnen raken en denken dat het voorjaar is aangebroken. Met gevaar dat ze de kast verlaten en dus desastreuze gevolgen omdat het nog te koud is.
    Zondag 2 December 2012 om 18:01

2 reacties

  • Frank L. Frank L. Bedankt Heidi voor de tip!
    Het is inderdaad zo dat fel licht de bijen naar buiten wil lokken. ook als het koud is of vriest. Gelukkig zijn er niet zo veel bijen die zich hier aan laten vangen. Ik zal er aan denken als het sneeuwt.
    Zondag 2 December 2012 om 18:26
  • Henk L. Henk L. Ook ik Heidi zal de tip opvolgen,het kan immers helemaal geen kwaad en ik schat in dat het een heel goed advies is.
    Fijn dat wij elkaar zo kunnen helpen.
    Dank hiervoor.
    Zondag 2 December 2012 om 20:33