MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Gerard   Roos 'The Fairy' (Rosa 'The Fairy')

  • Gerard M.The Fairy, een topper je hebt er weinig werk aan. Ik heb hem als haag beplanting en in de borders . Ik snoei de haag maar eens in de drie jaar en het klinkt raar maar dat doe ik met een mechanische heggenschaar op zo'n 25 cm hoogte. Dat werkt bij mij heel goed. In de borders doe ik het anders. Jaar 1 de dunne takken (spagettie)eruit nemen en voor de rest toppen ongeveer 15 cm eraf. Het 2e jaar terug snoeien op 20-25 cm. Je hebt dan één nadeel , hij bloeit later maar hij blijft lager. In de border wordt hij dan ongeveer 40-50 cm en in de haag in het 3e jaar 80 cm - 90 cm.
    zonder meer een top roos en een dankbare plant waar je echt niet alle uitgebloeide bloempjes uit hoeft te halen. Ik ga er altijd overheen met een bezem van rijs-hout. Wat heel goed te doen is om de uitgebloeide tak uit te nemen. Dat bevorderd de bloei.
    Wist u ook dat er een witte variant is, The Christal-Fairy en The yellow Fairy en The Red Fairy. Voor mij zijn The Fairy en The Christal Fairy één van de beste polyantharozen.The Fairy is licentie-vrij ( Bentall 1932 ) en is heel makkelijk te stekken en af te leggen. Dat heeft een voordeel omdat je vaak bij een geoculeerde roos last hebt van opschot ( wilde uitlopers vanuit de onderstam.
    Vrijdag 28 December 2012 om 22:17