Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

52 reacties

  • Grietje B. Grietje B. Heerlijk van genoten.
    Zaterdag 12 Januari 2013 om 19:38
  • Piet F. Piet F. Mooi alles onder gesneeuwd hier en 't zal wel blijven liggen.
    Zaterdag 12 Januari 2013 om 22:39
  • Heidi Heidi Ik zal het met 'kale' vorst moeten doen. Jammer. Ook voor de planten. Zo'n sneeuwdekentje is wel lekker juist met deze kou. Maar ben wel blij dat er weer eens zon is en al die nattigheid voorbij is!
    Mooie foto Grietje! En Piet, wanneer kunnen wij weer een foto van de bonte specht tegemoet zien? Of zijn alle (gestreepte) zonnenbloemzaden op? ;-D
    Zaterdag 12 Januari 2013 om 23:17
  • Ja, dat zonnetje is heerlijk! 'k Wordt er ook meteen actief van. Maar... hatjíe!! Helaas hebben de hazelaars wel veel pollen :-< Maar, allee, niet gezeurd, toch lekker naar buiten. M'n berk bloeit gelukkig nog niet ;-)
    Zondag 13 Januari 2013 om 00:28
  • Heidi Heidi Vind ik hartstikke sneu, hoor Wilma. Ben ook jaarrond aan de anti allergiemedicijnen. Spuiten en slikken dus. Heb geen hooikoorts maar wel allerlei andere overgevoeligheden. Ondermeer nooit zonder tuinhandschoenen, altijd lange mouwen, van dat werk. Heb de slechtst denkbare hobby dus. Leef met je mee! Maar niet meer in de tuin werken? Geen denken aan! :-)
    Zondag 13 Januari 2013 om 11:18
  • Henk L. Henk L. Iemand kwam laatst honing bij mij kopen en deze heer vertelde mij dat hij jaren last had van hooikoorts en er ook flink ziek van werd,een kennis gaf hem de raad iedere dag een theelepeltje honing in te nemen en nu is hij er van af,dus? het is het proberen waard,wel honing kopen van een imker in jouw directe omgeving.
    Zondag 13 Januari 2013 om 15:53
  • Hey Henk, wat een aardig idee! Dat had ik nog niet gehoord. 't Is te proberen. Ik geef het ook door aan mijn dochter, want die heeft wél last van hooikoorts, heel erg zelfs. Ik gelukkig (nog) niet, alleen van boompollen. Ik gebruik sinds enkele jaren een zogenaamde neusdouche. Helpt erg goed tegen de pollen als je het meerdere malen per dag doet. Gewoon met lauwwarm isotoon zout water. Voor gevoeligheden van neus en bijholtes kan ik dit heel erg aangeraden. Ik hoef daardoor geen neusspray en pilletjes meer te gebruiken. Nu gebruik ik alleen nog (homeopatische) oogdruppels op basis van het kruid Ogentroost. Bij klachten van longen en huid helpt die neusdouche helaas niet. Lange mouwen en lange broek bij tuinwerk is ook wel nodig, ja. Bedankt voor de tip van de honing! :-)
    Maandag 14 Januari 2013 om 14:34
  • Henk L. Henk L. De honing die je in de supermarkt kunt kopen zou ik hiervoor beslist niet nemen.
    Verder is er ook nog Propolistinctuur,een stof die door de bijen gemaakt wordt om naden dicht te kitten en een soort antibioticum.
    Zelf gebruik ik dit bij verkoudheid ,maar het zou ook goed kunnen zijn bij hooikoorts enkele druppeltjes per dag.
    Wel op passen bij kleding,het is een bruin kleverig goedje.Gelukkig heb ik helemaal geen last van hooikoorts en behoef ik al die middeltjes niet te gebruiken.
    Maandag 14 Januari 2013 om 15:22
  • @Heidi..Bedoel je met spuiten neusspray? Al eens een neusdouche geprobeerd? Kan je gewoon bij de apotheek kopen. Mét gebruikaanwijzing ;-) Volgens Oprah gebruikten de oude Egyptenaren die al!
    Woensdag 16 Januari 2013 om 01:57
  • Heidi Heidi Die ken ik, ja. Bij mij ligt het vrees ik iets gecompliceerder. Heb een lang traject afgelegd en houd me nu maar aan het advies van de allergoloog en de KNO arts. Heb dit jaar voor het eerst van mijn leven geen sinusitis gehad. Heerlijk!
    Woensdag 16 Januari 2013 om 21:49
  • Oh, dát kan ik me voorstellen! Tot nu toe heb ik de ontstekingsprocessen met de neusdouche kunnen couperen zónder spray. Heb jaren regelmatig voorhoofdsholte- en kaakholte-ontsteking gehad s'winters. Afkloppen.... maar sinds ik die neusdouche gebruik heb ik geen voorhoofdholte-ontsteking meer gehad. Jammer dat jij zoveel allergieën hebt, maar als je al zo'n lang traject achter je hebt houd je je natuurlijk aan de adviezen die je vooruit helpen. Wel fijn dat het een positief effect heeft! :-) Maar gelijk heb je wel als je stelt dat het een moeilijke combinatie is met tuinieren.
    Heb jij toevallig een goed middeltje tegen muggenbulten en zo? Daar kan ik zulke enorme bulten van hebben. Of misschien was het een ander "steekbeestje" want het gebeurt altijd in de tuin, vooral als ik gauw even wat tussendoor doe met een T-shirt of een korte broek aan.
    Woensdag 16 Januari 2013 om 22:00
  • Heidi Heidi Durf inderdaad niet meer iets te doen op eigen initiatief. Ben ook allergisch voor ondermeer penicilline en de gebruikelijke breedspectrum antibiotica. Draag altijd een indrukwekkend lijstje van medicijn-allergiën bij me.
    Prikweg van VSM is lekker verkoelend voor insectenbeten. Maar ga eigenlijk nooit zonder Deet op de tuin in in het insectenseizoen. Want die bulten ken ik ja. Duurt een paar weken eer ze weg zijn. ;-<
    Donderdag 17 Januari 2013 om 20:55
  • Henk L. Henk L. Toch ben ik van mening dat al die chemische spullen die wij in ons lichaam brengen niet op ons menselijk gestel afgestemd zijn,ook dikwijls onderdrukken wij de gevolgen van iets maar niet de oorzaken.Heb ooit pillen geslikt tegen kalknagels,werd er behoorlijk ziek van en uiteindelijk heeft het niets geholpen,alleen veel viezigheid binnen gekregen.
    Nu druppel ik enkele druppels propolis-tinctuur op mijn nagels en ze beginnen er heel goed uit te zien en ik ben er niet ziek van.Van nature weten bijen waar zij ontsmetting en antibioticum uit de natuur kunnen halen en daar mogen wij ons voordeel mee doen.
    Donderdag 17 Januari 2013 om 22:40
  • Heidi Heidi Kom, kom, Henk, je hebt chemische spullen en je hebt zorgvuldig geproduceerde medicijnen. Waar jij het over hebt is een ongemak en niet echt een kwaal. Helaas kun je niet alles oplossen met natuurlijke middelen. Soms is ook iets genetisch bepaald of het gevolg van ziektes en/of een ongeval in het verleden. Ga hier verder niet op door, maar ook al leef je nog zo gezond, soms heb je gewoon pech.
    Donderdag 17 Januari 2013 om 23:10
  • Heidi Heidi En Grietje, ben je al aan het trainen voor de Elfstedentocht? Ze zeggen dat er een grote kans op is! Als je het doet, vraag je aan Lieven maar om een opvallende mijntuin.org trui. Kunnen we je goed herkennen op TV!
    Donderdag 17 Januari 2013 om 23:13
  • Prikweg vind ik ook lekker spul, heb ik altijd bij de hand. Maar idd die hele dikke bulten die een paar weken duren en ook nog pijn doen en érreg jeuken. Wordt ik gek van :-<. Daarbij helpt Prikweg niet. De huisarts komt niet verder dan "nat verbinden" Ook niet echt geweldig. DEET vind ik wel een idee. Heb ik nog staan van een eerdere vakantie.Eens aan denken als het groen er weer op staat. Of Propolis helpt wanneer je eenmaal van die dikke bulten hebt? Ben sceptisch....
    Niet ieder medicijn, ook al is het in het laboratorium ontwikkeld, is rotzooi, Henk! Miljoenen mensen worden dagelijks goed geholpen met het juiste medicijn.
    Als je het specifiek hebt over antibiotica en groeihormoon in de veeteelt, ja daar ben ik ook tegen. Daarvan worden nu weer duizenden ziek en zijn niet te helpen door resistentie.
    En intensieve mega-veeteelt doet idd veel ziektes ontstaan die ook voor mensen schadelijk zijn.
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 00:10
  • @Grietje'.. Laat je het even weten als er een Mijntuin.org trui op tv komt?
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 00:11
  • Ellen A. Ellen A. Honing van een imker uit je eigen omgeving zou goed zijn tegen hooikoorts omdat die bijen vliegen op planten/bomen uit jouw buurt en waar jij dus allergisch voor bent. Door die honing regelmatig te eten zou je immuun worden voor het stuifmeel.
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 10:28
  • Henk L. Henk L. Klopt Ellen,het is ook helemaal op de mens afgestemd.
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 10:46
  • Henk L. Henk L. Je hebt gelijk Wilma,heel veel mensen zijn geholpen door de chemische medicijnen en mijn stelling was en is dus een beetje(of heel erg) kort door de bocht.
    Toch denk ik dat heel veel medicijn te vinden is in de natuur.
    Echter ik heb de wijsheid in ieder geval niet in pacht.
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 10:52
  • Henk L. Henk L. En natuurlijk heb je soms pech Heidi het kan ook in de genen zitten.
    Maar al dat geknoei met die groeihormonen dat kan niet goed zijn.
    Wil zeker niemand veroordelen of op de tenen trappen.
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 10:57
  • Heidi Heidi Dat deed je ook niet hoor, Henk. Maar soms is de werkelijkheid anders dan we zouden wensen. En door dingen die je meegekregen hebt, of in je verleden zijn gebeurd en behandeld, bouw je soms overgevoeligheden op die niet zomaar zijn goed te krijgen. Niet met reguliere medicatie of fytotherapie. Hoe graag je dat ook zou willen.
    Wat Wilma zegt over groeihormonen is een stevig punt. Eet al 15 jaar geen vlees meer. De reden was de manier hoe de vleesindustrie werkt. Dat honingverhaal tegen hooikoorts geloof ik wel. Daar zit een zekere logica in die me aanspreekt. Overigens Henk, is Deet iets wat je opsmeert. Wordt veel in de tropen gebruikt.
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 12:39
  • Ja, dat honingverhaal lijkt mij ook wel logisch. Ik zal eens op zoek gaan naar een lokale imker. Dat past meer in de strategie `voorkomen is beter dan genezen`.
    Vanwege mijn ergernis en bezorgdheid over alle toch telkens weer terugkomende schandalen in onze voedselketen doen we wat vlees )en bij vis speelt het trouwens ook) betreft aan consuminderen.
    We moeten denk ik meer op zoek naar de kleinschalige lokale producenten, liefst de biologische.
    En Grietje, ben jij er nog=
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 13:25
  • Henk L. Henk L. Weet het Heidi,ik ken Deet,ben in 2010 met mijn 2 zonen naar Papoea geweest en heb dit toen ook meegenomen,doch niet behoeven te gebruiken.
    Voor mij zijn al die groeihormonen uit den boze en wij eten ook weinig vlees of vis,maar het kan nog minder,kleinschalige-ecologische landbouw daar moeten wij naar toe.
    Nu melken wij de grond helemaal uit en omdat wij vinden dat alles heel snel moet groeien worden ook het evenwicht in de groei verstoord,door die snelle groei krijg je grote dunwandige cellen waar ziekte en dergelijke makkelijk kunnen doordringen met als gevolg spuiten tegen deze ziektes.bovendien door die snelle groei gaat de kwaliteit van deze producten achteruit en moet men meer eten om voldoende stoffen binnen te krijgen.Bij mij duurt het minstens 7 tot 8 maanden vooraleer een kip groot genoeg is om geslacht te worden en bij de plofkip nog geen 6 weken.
    Natuurlijk houd ik mijn kippen voor de eieren en ook dat zij het gekookt keukenafval op eten(50 kg ) per kip per jaar.Soms mo
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 13:40
  • Heidi Heidi Om dat laatste zinnetje moet ik wel een beetje lachen. Was je bang dat je een standje zou krijgen omdat je je kippen opeet? Nee, hoor. Daar ga ik niet over. En noemen ze het in Vlaanderen tegenwoordig ook plofkip? Goedzo!
    Dacht al dat je wist wat Deet was vanwege die reis met je zonen toen. Enne... voor de goede orde, ik eet ook nauwelijks vis. Alleen als ik iemand niet in verlegenheid wil brengen tijdens een etentje. En dan een mini-stukje uit beleefdheid.
    Houden Wilma en ik je toch mooi uit je winterslaap hè, Henk!
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 16:56
  • Wat winterslaap betreft heeft de mol het van Henk overgenomen. Zo kloppen de verhoudingen tussen mens en dier dan weer, nietwaar?
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 17:11
  • Henk L. Henk L. Nou ik blijf wel lekker langer in bed s'morgens,wat rijk ben je dan toch dat niets meer hoeft en je je eigen tijd kunt indelen en nu soms helemaal niets doen,lekker brood bakken en s'morgens een heerlijk ontbijt met eieren van onze eigen kippen en eigengemaakte confituur.
    En iedere maand komt er dan toch weer geld op je rekening wat je op je gemak op kunt maken.
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 18:11
  • Da's waar Henk ! Geldt ook voor mijzelf.
    Laten we vooral ook onze zegeningen tellen.
    Vrijdag 18 Januari 2013 om 23:43
  • Heidi Heidi Grietje zal toch niet in een wak gereden zijn...? :-(
    Zaterdag 19 Januari 2013 om 13:00
  • 't Is idd opvallend stil. Misschien zit ze vast op een eiland?
    Zaterdag 19 Januari 2013 om 13:03
  • Heidi Heidi Maar ook eilanden hebben tegenwoordig internet, hoor. :-))
    Zaterdag 19 Januari 2013 om 13:06
  • Ja, is ook weer zo. Toch geen griep, hoop ik? Gaat 't een beetje, Grietje?
    Zaterdag 19 Januari 2013 om 13:09
  • Henk L. Henk L. Grietje is aan het oefenen voor de elfstedentocht,dat jullie dat niet begrijpen,of de bedden reed aan het dekken in verband met de komende drukte.
    Zaterdag 19 Januari 2013 om 13:24
  • Grietje B. Grietje B. Wel, wel, een week en 33 reakties later....
    Mooi dat jullie aan mij denken, doet me goed!
    Ik zal jullie eerst eens even uit de droom helpen, De `buitenfrieslanders`hebben het al weer over een Elfstedentocht. Wel ik ben het jaar rond aan het oefenen voor de Elfstedentocht! Maar dan wel op de fiets! Heb deze tocht 12 x volbracht, in 2011 voor`t laatst.( bij de 10e x een gouden fietsje gekregen, trots op!) Maar van een 11-Stedentocht op het ijs is nog geen sprake. Sterker nog , toen ik gisterochtend op de schaats wilde staan, was de ijsbaan zelfs nog niet van voldoende ijs voorzien.
    Ik moest weer huiswaarts keren.
    Het vriest hier `s nachts niet eens 5 graden.
    Het ijs is nog niet dik.
    Ben dus ook niet in een wak gereden en ik zit zelfs niet op een eiland. Zou wel mooi zijn want op Ameland ligt een mooi laagje sneeuw en hier is het echt mm werk kwa sneeuw.
    Nog geen griep en Henk, ook al die bedden.. echt niet nodig. Dan moet het eerst ECHT gaan Friezen!
    Gewoon (bijna)even geen compu
    Zondag 20 Januari 2013 om 00:01
  • Henk L. Henk L. Nou Grietje je bent dan toch wel echt een sportieveling,12 maal de Elfsteden fietstocht is niet niks en dan nog dat gouden speldje,petje af hoor.
    Goed in ieder geval fijn dat er niets ernstigs aan de hand is en dat we weer gewon ook van jou de reacties mogen verwachten.
    Hier op dit moment redelijk veel wind en stuifsneeuw,dus lekker door het raam kijken naar het leven in onze tuin.
    Ene fijne Zondag.
    Zondag 20 Januari 2013 om 10:37
  • Heidi Heidi Sluit me aan bij Henk, @Grietje Bouma! Heel goed van dat fietsen en dat er niets met je is. En wat betreft die Elgstedentocht? Ik praat ook maar na wat ik op TV hoor. Dus uh... geen 'It giet oan' voorlopig? Jammer. Maar ik zou die trui toch maar vast vragen bij @Lieven Gekiere. Je weet maar nooit!
    Zondag 20 Januari 2013 om 14:43
  • Henk L. Henk L. Als ik kon breien zou ik zo'n trui wel voor grietje breien maar helaas kam ik het niet,dus dan maar kranten onder de jas,daar komt Zeker geen wind doorheen,weet ik uit ervaring.
    Zondag 20 Januari 2013 om 15:54
  • Heidi Heidi Maar het ging dan ook om de herkenbaarheid als Mijn Tuinier! Zo van: hup Grietje! Zet hem op voor mijntuin.org! Voor de eer van Friesland schaatsen er al genoeg!
    Zondag 20 Januari 2013 om 15:59
  • @Grietje Bouma Fijn dat het goed met je gaat Grietje. Geen compu-zin.... moet kunnen. ;-)) Erg sportief van je, hoor, de Elfstedenfietstocht!! Doe ik je niet na.
    Hier in Maastricht heeft het vandaag zelfs gedooid!! Niks meer gevallen en nu ook nog dooi!! Nou ja, de mensen die dagelijks in de auto naar hun werk moeten, zijn er wellicht blij mee. ;-))
    Nu mag het zonnetje wel weer eens komen, maar ik vrees dat we daar nog wat langer op moeten wachten ;-<
    Maandag 21 Januari 2013 om 19:11
  • Grietje B. Grietje B. Hier is 12cm sneeuw gevallen Wilma,een prachtige witte wereld, heerlijk!
    Maandag 21 Januari 2013 om 19:51
  • Prachtig! Fijn voor jullie, Grietje! In maastricht niks meer gevallen, wegen wel weer zo goed als vrij en vandaag eindelijk weer eens een stralend zonnetje. Te druk gehad voor een foto, helaas. Komt wel weer. Geniet er nog maar even van Grietje, want als ik het weerbericht mag geloven gaat het volgende week ook in het noorden dooien. Bij mij steken heel veel bloembollen al dik met hun neuzen boven de sneeuw (nog 4 cm.?)uit. Verheug me al op de voorjaarsbloemen. Alvast wat hyacinten op bol in huis gehaald. Heerlijke geur!! :-)
    Dinsdag 22 Januari 2013 om 19:45
  • Grietje B. Grietje B. Het regende warm water vandaag!
    Zondag 27 Januari 2013 om 21:10
  • Henk L. Henk L. Nou nie zeggen dat HET IN GRONINGEN TROPEN IS MET HET WARM WATER REGENEN
    Zondag 27 Januari 2013 om 23:07
  • Heidi Heidi Mag ik je even ernstig waarschuwen, Henk! Grietje is van Friesland! Je kunt je bericht NU nog aanpassen.
    Zondag 27 Januari 2013 om 23:10
  • Ja, nu is hier definitief alle sneeuw weggeregend! Opeens ziet alles er vuil uit ;-) Heb zin om de hogedrukspuit erop te zetten. Even wachten nog maar. ;-)
    Maandag 28 Januari 2013 om 00:55
  • Henk L. Henk L. Ja dat heb je met die winterslaap,lees met een slaperige kop een bericht en dan gaat het heeeelemaaaal fout,
    Goed dus Grietje woont in Friesland en niet in Groningen als ik het goed op de kaart heb bekeken,maar het is beiden wel Noord Nederland.
    In de hoop en vertrouwen dat het bij deze weer goed gezet is teken ik met de meeste hoogachting.

    Henk Lemaire.
    p.s. Een hele fijne en goede werkweek wens ik jou toe en alle anderen die niet kunnen genieten van hun winterslaap.
    Maandag 28 Januari 2013 om 09:22
  • Heidi Heidi Maar als ex Nederlander Henk (of moet ik zeggen oud Nederlander?) moet je toch weten dat noorderlingen heel gevoelig zijn op dit punt. Friesland heeft zelfs een eigen taal! Maar zowel dit als bovenstaand bericht, is met een vette knipoog, hoor. ;-)
    Maandag 28 Januari 2013 om 21:52
  • Grietje B. Grietje B. FRYSLÂN boppe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Maandag 28 Januari 2013 om 22:00
  • Heidi Heidi Dat bedoel ik dus! :-D
    Maandag 28 Januari 2013 om 22:02
  • Grietje B. Grietje B. :))
    Maandag 28 Januari 2013 om 22:05
  • Henk L. Henk L. Natuurlijk iedereen wil zijn eigenheid behouden,ook de Friezen en daar heb ik alle begrip voor,maar op het kaartje waar Grietje woont staat Groningen heel dicht in de buurt.en dus is een vergissing vlug gemaakt.
    Jammer dat mijn winterslaap voorbij is,want ik kan nog wel wat slaap gebruiken.
    Houdoe allebei.
    Maandag 28 Januari 2013 om 23:42
  • Henk L. Henk L. Ja ik weet het ben unne ouwe Nederlander,maar voel mij nog niet oud en dat is een wezenlijk verschil.
    Maandag 28 Januari 2013 om 23:43

4 tuiniers vinden dit leuk

  • Marcus G. Marcus G. Zondag 13 Januari 2013 om 13:57
  • Henk L. Henk L. Zondag 13 Januari 2013 om 15:48
  • Grietje K. Grietje K. Dinsdag 15 Januari 2013 om 20:48
  • Els M. Els M. Woensdag 16 Januari 2013 om 20:18