MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Leentje V.

 • Leentje V.Hallo
  Ik heb een Mimosa Gaulois, die stond in prima vorm, maar een beetje uit schrik voor de laatste vorst (alhoewel deze tot temperaturen van -5°C kan) had ik deze binnen geplaatst in mijn veranda.
  De aarde goed vochtig gehouden, zoals aangegeven, doch is hij enorm beginnen bladeren verliezen en heel veel knopjes van de toekomstige bloemetjes.
  Ik heb hem nu terug buiten gezet, bang dat hij het niet zal redden anders. Ik heb heel het internet afgezocht om een idee te krijgen hoe ik deze het beste moet overwinteren, doch de informatie is zo goed als nihil.
  Alle nuttige informatie is meer dan welkom
  Zondag 17 Februari 2013 om 11:56

2 reacties

 • Rosette B. Rosette B. Ik heb een Mimosa, welke soort weet ik niet want gewonnen uit zaad, die ik iedere winter binnenhaal en op een vorstvrije plaats en met voldoende licht laat staan. Ik geef spaarzaam water, dus niet laten uitdrogen maar ook niet nat. Die verliest iedere winter bijna al zijn bladeren maar komt er altijd bovenop. Nu begint hij terug nieuw blad te maken en de eerste bloemknopjes verschijnen ook al. Vorige jaren kwamen de bloemknopjes veel later en bloeide die pas in volle zomer. Zondag 17 Februari 2013 om 12:27
 • Leentje V. Leentje V. Dank je wel Rosette voor je antwoord, er is dus hoop dat deze het ook redt. Zondag 17 Februari 2013 om 12:31