Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

20 reacties

  • Frank L. Frank L. De raat is waarschijnlijk papierachtig. Dan was je vogelhuisje deze zomer verhuurd aan een klein wespen nestje.Waarschijnlijk aan een niet zo courant voorkomende soort met extra lange poten
    Heb ook zo een nestje gehad deze zomer in men tuinwaterpomp en ik heb ze laten zitten om ze in de gaten te houden. Deze wespen soort ziet er erg gevaarlijk uit maar ik heb de indruk dat ze niet zo agressief zijn. Ook hommels gaan vaak in een vogelhuisje wonen.
    Maandag 18 Februari 2013 om 22:15
  • Heidi Heidi Het vogelhuisje hangt aan de pui van het huis. Het zijn 4 huisjes naast elkaar en bedoeld voor mussen. Heb eigenlijk nooit enige activiteit gezien. Wespen heb ik nauwelijks gezien. Het raatje is erg sterk want ik heb met gloeiend heet water gewerkt en met een flinke straal voor het reinigen. Het ligt nu te pronken met een glazen stolpje eroverheen want het is prachtig. Bijzonder toch?
    Maandag 18 Februari 2013 om 22:23
  • Frank L. Frank L. Meestal zijn die nestjes van wespen met lange poten heel klein. Tel de cellen van de raten maar eens. Ze vliegen bijna niet uit één wespje om de tien minuten gaat eens buiten. Bij een wespennest van gewone wespen kan je vaak 10 wespen tegelijk zien af en aanvliegen. Leuk dat je de raat bewaard onder een glazen stolp. Het lijkt iets voor in een museum te zetten.
    Maandag 18 Februari 2013 om 22:41
  • Heidi Heidi Zo voel ik dat ook ja. Vind zulke vondsten fantastisch. Van wie het ook mag zijn: vind het erg leuk!
    Maandag 18 Februari 2013 om 22:46
  • Henk L. Henk L. Prachtig toch,die kleine dingen maken het leven toch mooi en boeiend
    Maandag 18 Februari 2013 om 23:44
  • Wat héél bijzonder, Heidi! En @Frank Leemans .Ik zal eens gaan opletten deze zomer, Frank, of ik zulke langpootwespen ook hier zie. En als er zo'n nestje in het vogelhuisje zit, komen er dan ook nog vogels in? Of worden de vogels weggejaagd door de wespen?
    Dinsdag 19 Februari 2013 om 17:35
  • Heidi Heidi Moet tot mijn schande bekennen dat ik geen wespen noch vogels opgemerkt heb vorige zomer. Terwijl ik de droge dagen die er waren buiten heb doorgebracht met het schilderen van de tuinkamer. Had ik toch iets moeten zien...:-/
    Woensdag 20 Februari 2013 om 20:35
  • Toch een kadootje als beloning voor het schilderwerk. ;-)
    Woensdag 20 Februari 2013 om 20:40
  • Heidi Heidi Zeker! Voelden ze zich zo vertrouwd bij mij, dat ik gewoon kon doorwerken terwijl zij (ook) met hun woning bezig waren.
    Woensdag 20 Februari 2013 om 20:49
  • Hing dat vogelhuisje dan zo kort bij je schilderwerk? Dan zijn ze toch idd niet veel in en uit gevlogen. Maar ja, dat zei @Frank Leemans al.
    Donderdag 21 Februari 2013 om 00:24
  • Frank L. Frank L. Heb wat gezocht hier en daar en het is zeer waarschijnlijk een nestje van de 'Franse veldwesp'. De nestvorm klopt helemaal en dat van de lange poten klopt ook. Ze zijn minder agressief dan gewone wespen. Ze zijn niet dol op suiker maar ze jagen wel op insecten.
    Donderdag 21 Februari 2013 om 00:56
  • @Frank Leemans Heb foto's gegoogled, maar ik denk niet dat ik 'm van de gewone wesp zou kunnen onderscheiden, Frank. Zo ik dat wespje überhaupt al zou tegenkomen.
    Donderdag 21 Februari 2013 om 10:10
  • Heidi Heidi Wat tof @Frank Leemans dat je bent gaan uitzoeken waar ik mijn kleinood aan verdiend heb. Klinkt wel chique hoor, een Franse veldwesp. En @Wilma ik heb wel allerlei insecten gezien, maar ze vriendelijk verzocht niet op het verse verfwerk te landen. Niet fijn voor mij, maar ook zeker niet voor henzelf. Helaas hebben ze er niet allemaal gehoor aan gegeven, dus vliegen er nu nog beestjes rond met crèmekleurige pootjes. Voorzichtig door mij verlost uit de de verf.
    Donderdag 21 Februari 2013 om 22:53
  • Frank L. Frank L. Ja ik wilde het voor mezelf ook wel weten welke soort wespen er in men tuinwaterpomp zat vorige zomer. En jij hebt toevallig net dezelfde soort op bezoek gehad.
    Donderdag 21 Februari 2013 om 23:13
  • Heidi Heidi Wat grappig! Ga vanaf dit jaar beter opletten. Het huisje hangt met 3 dezelfde op een rij aan de zij pui van het huis. Maar ja, het is niet gezegd natuurlijk dat het weer gebeurd. Dus koester ik het mooie raatje maar onder het stolpje.
    Donderdag 21 Februari 2013 om 23:20
  • Grietje B. Grietje B. Wat een kunstwerkje he
    Vrijdag 1 Maart 2013 om 21:34
  • Heidi Heidi Prachtig ja. Zo knap van die beestjes. Volgens Frank Leemans is het van de Franse veldwesp. Chique, hè?
    Vrijdag 1 Maart 2013 om 21:37
  • Grietje B. Grietje B. :) Heb ze ook wel uit de schuur gehaald, leuk!
    Vanmorgen ontdekte ik een overwinterende vlinder in de schuur.
    Vrijdag 1 Maart 2013 om 21:39
  • Heidi Heidi Ze lijken dood maar zodra het warmer wordt gaan ze fladderen. Bewonderenswaardig na al die maanden stilzitten.
    Vrijdag 1 Maart 2013 om 21:44
  • Grietje B. Grietje B. Ja super, zo leuk!
    Vrijdag 1 Maart 2013 om 21:50

5 tuiniers vinden dit leuk