Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Sanja F.Geachte dames en heren,

    ik ben nu al een hele tijd op zoek naar een GROENE viburnum heester voor mijn tuin. Ik heb al witte viburnum maar ik ben verliefd op de groene viburnum die je nu kunt kopen als snjijbloem voor bloemboeketten. Helaas heb ik tot nu toe niet kunnen eruit vinden WAAR ik zo een viburnum heester met groene bloesems voor mijn tuin kan kopen. Kunt u mij aub verder helpen. Ik zou er heel dankbaar zijn. Sanja
    Vrijdag 22 Februari 2013 om 12:01

4 reacties

  • Jolanda B. Jolanda B. Volgens mij zijn het de gewone witte net voor ze wit verkleuren....
    Vrijdag 22 Februari 2013 om 12:14
  • Rosette B. Rosette B. Dit is Viburnum opulus 'Roseum' of de gewone sneeuwbal. Maar wat er nu te koop aangeboden wordt zijn de bloemen van struiken die kunstmatig vervroegd in bloei getrokken zijn of die van uit het buitenland komen. Hier bloeien die later.
    Vrijdag 22 Februari 2013 om 12:21
  • Beste Sanja, op je foto zie je de Viburnum opulus 'Roseum' ook wel sneeuwbal genoemd. Als de bloemen nog niet helemaal open zijn , zijn ze lichtgroen. Daarna verkleuren ze heel snel naar wit. Voor de snijbloemenhandel worden de takken van deze sneeuwbal gesneden terwijl de bloemen nog groen zijn. Zie ook de plantenfiche van Viburnum opulus 'Roseum'.
    Je hebt 'm dus al!! :-))
    Vrijdag 22 Februari 2013 om 12:23
  • Sanja F. Sanja F. Hoi Jolanda, bedankt voor je antwoord. Maar: ik koop ze nu als snijbloemen op het bloemen markt en die blijven in de vaas 2 weken helemaal groen.
    @Rosette, zo dan blijven ze dus alleen maar groen als ze gekweekt zijn in een kas? Dank aan jullie!
    Vrijdag 22 Februari 2013 om 12:26