MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Pluktuin D.Al is het volop winter, de dagen worden nu toch echt langer. De vogeltjes laten weer van zich horen en op de zeldzame momenten dat de zon schijnt, heeft die al echt kracht. Bij ons, tuinders, begint het dan al weer te kriebelen. We willen naar buiten en aan het werk!
    De eerste klus zo aan het begin van het nieuwe seizoen is het uitstrooien van kalk. Dat hebben we gedaan. Omdat de grond hier van nature aan de zure kant is, en omdat de meeste planten niet zo houden van zuur, strooien we elk jaar kalk om het zuur een beetje te binden. Dit keer hebben we een kalksoort gevonden, die nog uit de eigen streek komt ook: kalkhoudende klei uit de kleiput bij Winterswijk. Dat bevalt ons beter dan kalk uit de Dolomieten in Italië.
    Na de kalk is de mest aan de beurt. Daar gaan we binnenkort mee beginnen, weer of geen weer. In de kas zie je de raapstelen en radijsjes al kiemen, en in de opkweekserre bij huis wordt het steeds groener.
    Intussen gaat de groei van witlof nog steeds door en binnenkort hopen we weer een vat zuurkool aan te breken. Een welkome aanvulling op het menu in deze tijd van het jaar...
    Vrijdag 22 Februari 2013 om 16:17

2 tuiniers vinden dit leuk