Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Nicole D.

  • Nicole D.Mijn tuin wordt langs één kant afgebakend met een ligusterheg. De andere kant maakt deel uit van een loss die naar een woning leidt. Er is al een probleem geweest met de hoogte van de haag. Voor mijn buur liefst zo hoog mogelijk maar ik krijg daardoor veel minder zon in mijn groententuin. De haag wordt echter aan de voet meer en meer overwoekerd door klimop. Ik heb er mijn buur al over aangesproken maar die vind groen mooi en wil langs zijn kant doen wat hij wil. Ik vind dit ten nadele van de haag. Bestaan er geen geschriften die hier iets meer over zeggen ?
    Donderdag 7 Maart 2013 om 10:49

3 reacties

  • Hallo Nicole, vraag eens bij je gemeente na wat de voorschriften t.a.v. erfafscheiding en hagen zijn. Dat kan per gemeente verschillen. Over de maximale hoogte is meestal wel wat voorgeschreven. M.b.t. de klimop vrees ik dat daarover geen regels zijn van overheidswege.
    Donderdag 7 Maart 2013 om 11:32
  • Nicole D. Nicole D. bedankt voor uw reactie. Van de gemeente kwam ik te weten dat de hoogte 1,80m is. Het is vooral de klimop die me zorgen baart.
    Donderdag 7 Maart 2013 om 13:40
  • Eigenlijk is het enige dat je aan de klimop kunt doen, aan jouw kant zoveel mogelijk ervan wegknippen zonder de liguster te beschadigen. Maar ik ben bang dat dat weinig zoden aan de dijk zet. Klimop groeit namelijk behoorlijk hard.
    Misschien moet je je er dan maar gewoon bij neerleggen dat de heg doorweven is met klimop? Klimop heeft in ieder geval het voordeel dat 'ie wintergroen is.
    Donderdag 7 Maart 2013 om 20:43