MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Rony H.Boomschors.. Is natuurlijk een goede bodembedekker voor tussen de planten. Tegen onkruid en dergelijke, ..
  Maar ik heb onlangs iemand gehoord die dat afraadde omdat het de grond zou verzuren. Klopt dat? Zo ja, welke alternatieven zijn er?
  Dinsdag 12 Maart 2013 om 21:42

7 reacties

 • Yves G. Yves G. Weet er iemand of boomschors konijn-resistent is, maw als ik bodemschors als bodembedekker tussen de weinige planten leg die ons huiskonijn Rik niet lust, datzelfde konijn dan geen complete gangenstelsels meer uitgraaft ? Want af en toe verdenk ik mijn konijn er van de loopgraven van WOI te willen reconstrueren in mijn tuintje. Dinsdag 12 Maart 2013 om 22:19
 • Wouter C. Wouter C. Beste,

  boomschors zal u grond verzuren maar in zo'n kleine mate dat u het niet zal merken. Om de zuurtegraad van de bodem te beïnvloeden is heel wat meer nodig: 10-20 jaar na mekaar een nieuwe laag van 20 cm zal uiteindelijk de zuurtegraad gaan beïnvloeden. Als je houtsnippers gebruikt (dikwijls verward met schors) dat moe tje niet zozeer oppassen voor verzuring maar eerder verstikking. Als ze nog vers zijn eisen die al de zuurstof op uit de bovenste laag grond om het verteringsproces te kunnen maken. Laat snippers dus beter eerst een paar maanden op een hoop liggen voor ze te gebruiken.

  Heb ik je hiermee kunnen helpen?
  Groeten,
  De Boomdokter
  Woensdag 13 Maart 2013 om 09:52
 • Rony H. Rony H. Daar ben ik al goed mee geholpen..
  Zijn er nog andere alternatieven?

  Maar misschien toch nog volgende vraag: wat is de maximale verzuring die grond mag hebben? Ik vermoed dat je dat kan laten testen..

  Ik stel deze vragen omdat ik binnenkort goede grond moet laten opvoeren.. een laag van ca 40 cm. Daar bestaan kwaliteiten in.. Wat moet ik vragen, waar moet ik op letten bij bestelling aarde?

  Dank je.
  Woensdag 13 Maart 2013 om 10:07
 • Wouter C. Wouter C. ideale zuurtegraad: tss 5.5 & 6.5 pH. Daar kunnen de meeste planten goed mee weg. Goede grond heeft een certificaat, bij terraviva kan je bvb terecht. Maximale verzuring? Goh, als je een pH van 4 hebt dan is het al zo zuur dat slechts een paar planten daar nog op gedijen. Woensdag 13 Maart 2013 om 11:38
 • Rony H. Rony H. @boomdokter: dank je! Woensdag 13 Maart 2013 om 20:37
 • Wouter C. Wouter C. no thanks!
  Donderdag 14 Maart 2013 om 11:41
 • Wouter C. Wouter C. Als je eens goed tuinmateriaal nodig heb kom je maar eens piepen in onze webshop :-)
  Pas nadat onze boomverzorgers iets goedkeuren na een paar maanden testen, verkopen wij het spul. Wij staan voor degelijkheid.
  Donderdag 14 Maart 2013 om 11:43