MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Pluktuin D.Op het moment dat ik dit schrijf, sneeuwt het al weer. Het voorproefje van de lente dat we vorige week hebben gehad, lijkt wel een droom... Het werk op de tuin staat op dit moment letterlijk in de ijskast.
    We profiteren dan maar van de gelegenheid om flink door te klussen aan het cursusgebouw. Timmeren, stucen, schilderen en schoonmaken. Het wordt steeds mooier.
    Ook aan het cursusprogramma wordt hard gewerkt. We starten dit jaar met een cursus Geneeskrachtige Planten. Vandaag begonnen met der werving hier voor. En wat blijkt: ondanks sneeuw en kou is er al volop brandnetel te zien (en te fotograferen). En we maken de website nog mooier en (hopelijk) praktischer dan hij al was. Dus we vervelen ons nog niet. Maar we hebben onderhand wel zin in een beetje zon. De zaden, die nu onder de sneeuw in half bevroren grond liggen (spinazie, raapsteel, radijs) willen dat ook graag!
    De boerenkool op de tuin is zo goed als op. Helemaal achteraan staan nog een paar planten, maar die zijn wel beschadigd door het steeds bevriezen en weer ontdooien, en ook doordat we er steeds het beschermdoek overheen moesten trekken. Dat gaan we volgend jaar iets anders inrichten. De spruiten die nog op de tuin staan zien er ook niet mooi uit. De tijd van spruiten is ook eigenlijk voorbij. Maar als je ze af pelt blijken ze nog wel mooi te zijn en prima te smaken. Gelukkig is er nu volop witlof, zuurkool en nog altijd pompoen!
    Vrijdag 15 Maart 2013 om 15:44

3 tuiniers vinden dit leuk