Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • MotjeMisschien kent iemand hier het antwoord op volgend probleem. In mijn tuin heb ik tussen Perovskia's een heleboel Allium sphaerocephalon staan. Sind enkele jaren merkte ik dat ze het wat moeilijk hadden omdat de omliggende blaadjes vergeelden en slap gingen liggen. Ik weet dit aan weersomstandigheden... maar vorig jaar merkte ik tegen bloeitijd bruine vlekjes op de blaadjes en de bloei was helemaal misgroeid van een groot aantal bollen (plaatselijk) De andere bollen waren vrij normaal, maar mèt dat lelijke slappe blad. De bollen rooien vind ik geen leuk idee omdat het groot aantal planten juist zo'n bijzonder effect heeft.
    Mijn vraag: Is dit roestziekte? Kan ik behandelen? Dank alvast voor het antwoord.
    Zondag 17 Maart 2013 om 11:40

2 reacties

  • Nick V. Nick V. Eerst en vooral zou ik eens bijbemesten, ziekten en schimmels zetten zich op planten die 'zwakker' zijn. Je kan preventief wel behandelen tegen roestziekte. Eventueel kun je de planten die aangetast zijn eruit halen en verwijderen. Daarna mag je gerust op de overblijvende planten behandelen tegen roetsziekte en een goede bemesting geven. Als dit kan mag dit goed verteerde koemest zijn, Alium kan dit zeer goed verdragen en het is zeker geen probleem voor je Perovskia. Moest dit niet lukken kun je ook gedroogde koemest in de winkel halen en deze tussen je planten open strooien.
    Zondag 17 Maart 2013 om 12:56
  • Motje Motje Dank u wel voor de snelle reactie. Ik heb ook meststoffen voor bolgewassen staan. Is dat ook ok? Ik geef dit ieder jaar rond deze tijd. Is koemest beter? Ik vergat nog te zeggen dat er zwarte tulpen staan tussen de Allium en Perovskia.
    Zondag 17 Maart 2013 om 13:30